Gå direkt till Nyheten (Bilskrot i Skara uppges ha fuskat – det visar Ekot i sin granskning)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bilskrot i Skara uppges ha fuskat – det visar Ekot i sin granskning

Publicerad Thursday, 11 January 2024, 13:20 av Rasmus Ahlblom

Sveriges radio Ekot har utfört en granskning av svenska bilskrotar som visar på fusk hos flera aktörer. Bland annat en bilskrot i Skara.

En bil användes av byggprogrammet på Katedralskolan i Skara. Bilen var från 90-talet och efter att bromsarna inte längre fungerade blev bedömningen att den inte var säker för eleverna. Då bestämde de sig för att skrota bilen.

Ekot har nu hittat bilen i Nigeria där den ligger ute till försäljning. Sveriges radio Ekot har pratat med Jörgen Gustavsson som är rektor för byggprogrammet i Skara, han känner sig besviken.

– Man lämnar ju in den i god tro. Att det finns en sådan här marknad. Att lita på folk, det känns inte helt enkelt, säger han till Ekot

Flera bilar

Ekot har hittat ett stort antal svenska bilar i Nigeria som är skrotade enligt Transportstyrelsens fordonsregister. Det ska röra sig om flera bilskrotar i hela landet som sålt vidare bilar som är skrotade på pappret. Dessa företag har nu en risk för att få sina tillstånd indragna om Länsstyrelsen skulle välja att agera.