Gå direkt till Nyheten (Kommunalrådet kommenterar nedläggningen: ”Stor överraskning”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 March 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Kommunalrådet kommenterar nedläggningen: ”Stor överraskning”

Publicerad Tuesday, 23 January 2024, 20:01 av Samuel Lundell

Tidigare under eftermiddagen kom beskedet att Sempers anläggning i Götene kommer stängas ner. Nu kommenterar kommunalrådet i Götene beskedet.

Det var vid 15:31 som pressmeddelande gick ut att Hero Group vill stänga Sempers fabrik i Götene. Nu kommenterar kommunalrådet i Götene kommun Johan Månsson nedläggningen.

-Det är otroligt tråkiga besked och det kommer som en stor överraskning för oss. Semper har en lång och fin historia i Götene och med de senaste årens satsningar från företagets sida kommer detta närmast som ett chockbesked. Att vara ett livsmedelskluster är en viktig del av Götenes identitet. Semper är ett varumärke som kommunen är stolt över och de har varit en viktig arbetsgivare för kommunens invånare i generationer. Så det är så klart med sorg i hjärtat som vi tog emot beskedet att Semper stänger sin fabrik, säger Månsson.

Månsson kommenterar också vilka insatser kommunen kommer att genomföra efter dagens besked.

-Vi kommer naturligtvis att göra vad vi kan för att stötta både företaget och de anställda i den processen som nu tar vid med målet att de anställda ska hitta nya jobb. Vi har lyckligtvis en urstark arbetsmarknad i Götene med många stora arbetsgivare, inte minst inom livsmedelssektorn, som är i stort behov av personal och kompetens. Jag är, trots allt, ganska hoppfull kring att vi gemensamt kommer hitta vägar framåt. Vi har under lång tid har varit förskonade ifrån sådana här typer av nedläggningar, men tack vare vårt starka näringsliv och det goda samarbete som är uppbyggt mellan kommunen och företagen så har vi trots allt väldigt goda förutsättningar att kunna hantera en sådan här otroligt tråkig situation, säger han.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ove Nordström
Gäst
Ove Nordström
24 January, 2024 03:03

Globalisternas marknad! Tumme ner!

Ronney Hedvall
Gäst
Ronney Hedvall
25 January, 2024 01:36

Du får väl öka vällingkonsumtionen Ove!