Gå direkt till Nyheten (Bilvårdsföretag i konkurs under fredagen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bilvårdsföretag i konkurs under fredagen

Publicerad Sunday, 28 January 2024, 11:19 av Samuel Lundell

Konkurs

Under fredagen gick ett bilvårdsföretag från Lidköping vid namn Garaget36 i Sverige AB i konkurs.

Den 26:e januari gick ett bilvårdsföretag från Lidköping i konkurs. Bolaget som heter Garaget36 i Sverige AB hann inte vara verksamt i två år innan konkursen blev ett faktum. Företaget grundades nämligen i mars 2022.

Verksamhet

Bolaget var verksamhet inom all form av fordonsvård, biltjänst samt försäljning av bilvårdsprodukter, och därmed förenlig verksamhet enligt bolagets egna verksamhetsbeskrivning.

För företaget finns det bara ett bokslut, vilket är logiskt sett till den korta tiden som bolaget var verksamt. Bolaget sålde då sina produkter för hela 1,1 miljoner kr. Kostnaderna översteg dock summan rejält och landade på 1 457 886 kr.

Personalen och soliditeten

Den enskilt största kostnadsposten för bolaget var personalkostnaderna som uppgick till cirka 650 000 kr under det förkortade räkenskapsåret. Bolaget hade två anställda enligt Bolagsverket.

Bolagets soliditet (ett nyckeltal som visar hur stor andel av ett företags tillgångar som finansierats med ägarnas pengar) landade på minus 111%, vilket betyder att skulder primärt finansierade bolagets tillgångar.