Gå direkt till Nyheten (Man döms för 233 gram cannabis)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Man döms för 233 gram cannabis

Publicerad Monday, 29 January 2024, 11:37 av Rasmus Ahlblom

En man har stått inför rätta för innehav av en betydande mängd narkotika i Skara kommun. Han har erkänt innehav för personligt bruk men förnekat syftet att överlåta narkotikan.

Åklagaren har lagt fram bevis för att mannen hade 136,8 gram cannabisharts och 41 tramadoltabletter, samt ytterligare en stor mängd cannabisharts vid en annan adress. Utöver detta har mannen åtalats för att ha innehaft 96,3 gram cannabisharts och en tramadoltablett vid ett senare tillfälle. För dessa brott har åklagaren yrkat på förverkande av både narkotikan och beslagtagna kontanter, som misstänks vara utbyte från narkotikahandel.

Rätten har granskat bevisen, inklusive analysresultat och vittnesmål, och bedömt att mannen innehade narkotikan med avsikt att överlåta den. Det har noterats att narkotikan delvis var portionsförpackad, vilket stärker misstanken om överlåtelsesyfte. Mannens ekonomiska situation och innehav av stora summor kontanter har också vägts in i bedömningen.

Mannen har tidigare dömts för liknande brott och har ett pågående missbruk. Tingsrätten anser fängelse som lämpligt. Mannen har dömts till 10 månaders fängelse för de tre fallen av narkotikabrott.

Bild: Stockbild cannabis.