Gå direkt till Nyheten (Regeringen utreder förbud mot kamphundar)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 25 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Regeringen utreder förbud mot kamphundar

Publicerad Wednesday, 07 February 2024, 11:58 av Rasmus Ahlblom

Hundattacker har blivit allt vanligare. Som följd av detta har regeringen tillsatt en utredning om förbud mot kamphundar.

Enligt motiveringen från Riksdagen så fick nästan 4 000 personer söka vård på grund av skador från hundar under 2022. Fredrik Kärrholm (M) för fram i Sveriges radio att det är vissa raser som är mer benägna att gå till attack, bland annat kamphundar. De senaste 20 åren har hundattacker blivit allt vanligare. Både i Norge och Danmark så har sådana förbud redan införts. En utredning är därmed nödvändig för frågan anser Kärrholm. Det ska då gälla förbud gällande avel och import av kamphundar.

Skaraborgs Nyheter har häromdagen rapporterat om ett barn som fick föras till sjukhus på grund av en hundattack. De rapporterade även om en annan liknande händelse under förra månaden.

Hundcoachen Fredrik Steen är emot förslaget och säger att det är tandlöst till Sveriges Radio. Det är svårt att avgöra vad som är en så kallad kamphund, det blir en svår gränsdragningsproblematik särskilt vid blandraser. De som är intresserade av dessa typer av hundar hittar alltid en väg runt, då blir andra liknande raser intressanta istället.

När han tittar på våra grannländers regleringar så menar han att det fungerat dåligt. Han menar också att poliser inte kommer kunna upprätthålla lagen med dagens redan begränsade resurser, ”det är näst intill en utopi” menar Fredrik Steen.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ronney Hedvall
Gäst
Ronney Hedvall
7 February, 2024 01:05

Blir väl som vanligt i Sverige, där även misären skall vara solidarisk.

Göran
Gäst
Göran
7 February, 2024 02:42

Det var på tiden, verkar som det kommer bli lite ordning och reda med nuvarande SD ledda regering. Måtte Maktallena Andersson och hennes regim aldrig komma till makten igen.

Tage
Gäst
7 February, 2024 03:24

Bra att det utreds -För mig får de gärna förbjudas!

Amy
Gäst
Amy
10 February, 2024 05:12

En dålig hundägare innebär en dåligt uppfostrad hund. Allt ansvar ligger på ägaren.

Göran
Gäst
Göran
15 February, 2024 02:30
Svarar  Amy

Ja men då så, då behövs det ju inget förbud. Måste ju vara skönt att veta för dom som blivit attackerade av hund, det är ägarens ansvar.

5
0
Lämna gärna en kommentar!x