Gå direkt till Nyheten (16% av ambulanserna kommer i tid till kommunen – rustas nu upp)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

16% av ambulanserna kommer i tid till kommunen – rustas nu upp

Publicerad Friday, 16 February 2024, 14:00 av Frans Johansen

Essunga kommun är den kommun i Västra Götaland som får vänta längst på ambulans, men nu rustas kommunen upp.

Essunga Kommun är den kommun som, inte bara i Skaraborg men i hela Västra Götaland, som fått vänta längst på ambulansen. Enligt kommunen är det endast 16% av ambulanserna som når fram innan målet på 20 minuter.

Men nu kommer kommunen få en egen bedömningsbil. Detta för att vårdpersonal ska kunna nå fram snabbare för att göra de första insatserna, skriver Essunga kommun i ett pressmeddelande. En bedömningsbil är utrustad på samma sätt som en ambulans bara att det inte går att ligga ner i den.

— Det känns som att vi vunnit en seger i och med att vi nu får en bedömningsbil i kommunen. Det kan bli livräddande för kommuninvånarna. Det här är en resa som påbörjades 2018 och vi har påtalat behovet under flera år, säger Daniel Andersson, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Detta blir den femte bedömningsbilen i Skaraborg och just denna kommer att finnas i Nossebro från och med vecka 11. Den kommer att vara bemannad vardagar mellan 08:00-16:00.

— Det är känns bra att vi äntligen får bedömningsbilen. Det här är en god början, då vi givetvis helst ser en ambulans på plats. Med en bedömningsbil och ambulanssjuksköterska i Nossebro så hoppas vi att fler ska få akut hjälp inom rimlig tid, säger Peter Andréasson, kommunstyrelsens andra vice ordförande, i pressmeddelandet.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kenneth Klasson
Gäst
Kenneth Klasson
16 February, 2024 06:33

Vad gör man sen när bedömningsbien inte hinner fram ? Då fixar vi bil före bedömningsbil, den snabba pre bedömningsbil. Fan det är ju lysande !