Gå direkt till Nyheten (Översvämning i trädgård – mäktade inte med)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Översvämning i trädgård – mäktade inte med

Publicerad Friday, 16 February 2024, 15:50 av Rasmus Ahlblom

Vid 12:46 idag rapporterades ett larm om en vattenskada till SOS. Det rörde sig om en översvämning i en trädgård.

Räddningstjänsten åker ut till platsen.

Det ska skett på en gård strax väster om Skara.

Räddningstjänsten anländer till platsen. Det var mycket vatten som samlats i trädgården. Det finns risk att det kommer närma sig byggnader och orsaka mer skada. Man påbörjar pumpning och försöker få bort det till en närliggande åker. Byggnader i närheten ska vara bostadshus och förråd.

Vid 14:15 fortsätter räddningstjänsten att pumpa efter förmåga. Man hinner dock inte med, det rinner till lika mycket som pumpas bort. Räddningstjänsten pumpade så mycket som möjligt med den utrustning de hade. Vattnet kom från närliggande diken. Man ska föra en dialog med försäkringsbolag hur man ska föra detta vidare.

Tidigare idag varnade SMHI för höga flöden i Skaraborg, se artikeln här på Skaraborgs Nyehter.