Gå direkt till Nyheten (Rekordmånga konkurser i januari)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rekordmånga konkurser i januari

Publicerad Monday, 19 February 2024, 11:30 av Rasmus Ahlblom

Syna Upplysningar meddelar att det varit rekordmånga konkurser i januari i år.

Det ska varit över 1000 konkurser i januari över hela Sverige vilket är en ökning med cirka 65% jämfört med förra året enligt Syna. Sett som helår så ökade antalet konkurser under 2023 med 33% jämfört med 2022. Totalt var det 8196 företag som gick i konkurs 2023.

Byggbranschen, fastighetsbranschen, restaurangbranschen samt transportsektorn är särskilt hårt drabbade. Den värst drabbade regionen är Stockholms län där konkurserna ökade med 130% i januari. Konkurserna i Västra Götaland har ökat med 31% under samma period.

Se även samtliga konkurser i Skaraborg under januari som Skaraborgs Nyheter rapporterat om.