Gå direkt till Nyheten (Laddstolpar ökar markant i regionen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Laddstolpar ökar markant i regionen

Publicerad Tuesday, 20 February 2024, 16:26 av Rasmus Ahlblom

Sverige upplever en betydande ökning av publika laddstolpar för elbilar, enligt en granskning från Riksförbundet M Sverige.

Antalet laddbara bilar och laddstolpar ökat markant under 2023. Men det råder fortfarande brist på laddinfrastruktur i stora delar av landet, med 26 000 stolpar som fortfarande saknas enligt M Sverige.

Västra Götaland har haft den näst största ökning i landet av laddstolpar. Bara på ett år så har laddstolparna ökat med 120% i länet.

Kommunernas roll är avgörande i att påskynda utbyggnaden av laddinfrastrukturen enligt M Sverige. Många kommuner ligger efter och behöver öka takten för att möta bilisternas behov.

Stockholm, Skåne och Västra Götaland är de län som har störst brist på laddstolpar i reella tal, med Stockholm i särskilt behov av över 13 000 ytterligare stolpar. Samtidigt har länen Stockholm, Uppsala och Södermanland det lägsta antalet laddstolpar i förhållande till antalet laddbara bilar.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Svenne
Gäst
Svenne
21 February, 2024 11:34

Promenerar varje fm. förbi parkeringen vid Matmagasinet på Margretelund där det har öppnat en laddstation. Sen den öppnades i början på året har jag sett 4 st bilar står och ladda. Antingen är den på fel plats eller så är det ingen efterfrågan på laddplatser.