Gå direkt till Nyheten (Två dömda till livstids utvisning – 25 grova bedrägerier)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Två dömda till livstids utvisning – 25 grova bedrägerier

Publicerad Thursday, 22 February 2024, 11:12 av Frans Johansen

Polisen anträffade två personer som ska betett sig underligt vid en bankomat i Lidköping i september förra året. På grund av deras underliga beteende den dagen kunde deras serie av brott avslutas.

Den 11:e september 2023 upptäckte en patrull två män som ska betett sig misstänksamt vid en bankomat i Lidköping. Personerna hade över 60 000 kr i kontanter på sig skriver polisen på sin hemsida. Männen hade ingen förklaring till varför de hade så mycket pengar på sig.

Men det skulle visa sig att männen var misstänkt för flera åldringsbrott i hela södra Sverige. Åldringsbrott gick till på så sätt att de letade efter främst äldre ensamma personer och försökte få tag i deras bankkort.

Så gick det till

En av männen ställde sig då i en kassa och kollade när offret slog in sin pinkod vid betalning. Därefter blev offret distraherad och av den andra mannen som ställde frågor utanför butiken. Då ska den förstnämnda stulit bankkortet ur plånböcker, väskor eller fickor. Sedan gick de direkt till en bankomat och tog ut kontanter.

Efter att männen blev anträffade i Lidköping tog Polisen i Skaraborg på sig att samla alla anmälningar som männen kunde knytas till för att kunna väcka åtal mot männen.

— Det har varit en lång och omfattande utredning. Vi har varit tvungna att begränsa antalet fall vi utrett och fokuserat på de ärenden där det funnits bäst bevisning. Nu när männen dömts till fängelse och utvisning på livstid känns det som om de drabbade i alla fall fått någon form av upprättelse, säger Martin Kihlsten, utredare hos polisen i västra Skaraborg i pressmeddelande.

Domen

De två männen, som är utländska medborgare, dömdes för 25 fall av grovt bedrägeri, 14 fall av grovt egenmäktigt förfarande och tre fall av grov stöld. De döms till två och ett halvt års fängelse vardera samt att de ska utvisas ur Sverige och förbjuds att återvända. Samt att de ska betala skadestånd på totalt 246 000 kronor.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lidköpingsbo
Gäst
Lidköpingsbo
22 February, 2024 12:25

Bravo! Ut med dom! Mer sånt!

Göran
Gäst
Göran
22 February, 2024 02:51

Kan man sjunka lägre än att stjäla från äldre, verkar som det inte bara vara läkare, raketforskare mm. som kom till dom öppna hjärtans land 2015!!!

Jan Johansson
Gäst
Jan Johansson
27 February, 2024 08:49
Svarar  Göran

“Vinsten kommer senare”, allt enligt Stefan Löfve’n.