Gå direkt till Nyheten (Höjd beredskap för strömavbrott under dagen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Höjd beredskap för strömavbrott under dagen

Publicerad Friday, 23 February 2024, 14:46 av Rasmus Ahlblom

strömavbrott

Elnätsföretaget Ellevio höjer beredskapen inför ett kraftigt lågtryck som väntas drabba västra Sverige.

De höjer nu beredskapen för eventuella strömavbrott och andra incidenter relaterade till det dåliga vädret. Beredskapen omfattar förstärkning av insatspersonal och driftledning i de flesta av Ellevios nätområden, inklusive Skaraborg.

Lågtrycket, som förväntas ha ett snabbt förlopp, det berör flera delar av regionen från fredagsmorgonen och väntas avta under eftermiddagen. Ellevio följer noggrant väderutvecklingen och planerar ytterligare åtgärder beroende på behov. Under det hårdaste vädret kommer inga montörer att skickas ut, men Ellevio kommer att genomföra omkopplingar i näten för att minimera störningar. När vädret tillåter kommer insatspersonal att skickas ut för att åtgärda eventuella skador orsakade av ovädret.