Gå direkt till Nyheten (Folkets Park i lågor)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 16 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Folkets Park i lågor

Publicerad Sunday, 25 February 2024, 10:38 av Samuel Lundell

brand

Folkets Park i Skara har under morgonen varit i lågor. Byggnaden Fokus är totalt övertänd och kommer brinna ner till grunden.

Vid halv sex under morgonen fick SOS alarm in information om att lågor slog ut genom taket på lokalen Fokus i Folkets Park i Skara. När räddningstjänsten kort därefter anländer till platsen kan de konstatera att en kraftig brand sker i byggnaden.

“Stanna inomhus”

Efter räddningstjänstens ankomst utfärdas ett viktigt meddelande till allmänheten och befolkningen som bor i närheten uppmanas att stanna inomhus, stänga dörrar och fönster samt ventilation. Meddelandet hävdes senare under morgonen när branden inte längre var lika omfattande. En timme efter räddningstjänstens ankomst befinner sig åtta enheter på platsen för att begränsa och kontrollera elden.

Låter byggnaden brinna ner

Räddningstjänsten beslutade att låta Folkets Park som då stod i lågor att brinna ner. Den var alldeles för övertänd för att räddas. Istället fokuserade man på att stoppa spridningen av elden. Detta gör man bland annat genom att blötlägga omkringliggande mark. Räddningstjänsten har också tron och förhoppningen att ingen person kommit till skada då ingen aktivitet skedde i lokalen när branden i Fokus började.