Gå direkt till Nyheten (SPORTSPANING – Vetlanda imponerade i första semifinalen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

SPORTSPANING – Vetlanda imponerade i första semifinalen

Publicerad Saturday, 02 March 2024, 22:30 av Fredrik Larsson

Det blev en härlig första semifinal mellan Villa och Vetlanda.

Ett tack till gästerna för det!
Vetlanda imponerade och gick ut frejdigt och utan respekt för serievinnaren Villa.

Idrott handlar om att vara bäst när det gäller. Segrar i grundserien betyder ingenting nu när tumskruvarna dras åt i slutspelet. Visst, Villa vann efter att ha gått ifrån i andra halvlek som så många gånger förr, men totalt sett var segern lite med ett nödrop. Särskilt efter första halvlek (1-1) där Vetlanda kunde gjort både två och tre mål till. Vetlanda reducerade även till 3-2.

Villas Martin Hammarberg tvingades lämna matchen efter dryga kvarten. En olycka kommer sällan ensam. Strax efter fick Vetlanda straff, bedömt som hög Villaklubba i friläge, och Joakim Carlströms straff mer eller mindre kämpade sig in över mållinjen.

Carlström (tidigare Andersson och före detta spelare i Villa) var lysande i första halvlek. Villa kändes ofta ställda, drällde med bollen några gånger och bidrog till omställningar för Vetlanda.

 

Inget sömnpiller

Jag laddade upp för matchen på mitt sätt.
Jag sov en stund.

I den nya tidens bandybevakning kunde man sätta sig vid en dator runt 20 minuter före match med penna och block. Matchen blev dock inget sömnpiller.

Vetlanda är i sin första semifinal på nästan 30 år. Johan Esplund var inkallad som expert till sändningen och sa att han ”blev taggad” av att bli aktuell för sändningen. Kanske hade han lika bråttom in i arenan i Lidköping som han hade ut från den vid en av kvartsfinalerna.

 

Mål omkring halvtid

Om Vetlanda vunnit första semin hade det varit CHOCK av monumentala mått. Men att man hängde med så bra som man gjorde var oerhört positivt och förmodade 3-0 i matcher till Villa känns inte lika givet längre. Semifinal två spelas på tisdag den 5 mars i Vetlanda.

Felix Pherson satte 1-1 strax före halvtid och 2-1 strax efter. Då kunde Villa trycka på och delvis få det flyt som saknades nästan helt i den första halvleken.

Esplund trodde på en intressant match och det fick han rätt i. Villa lyckades i första halvlek inte spela runt och trötta ut motståndarna på sedvanligt sätt. I stället fick Johan Sixtensson – min klasskamrat från gymnasiet – se Vetlanda sticka upp och sakna blyghet. Det kom också en timeout vid ställningen 0-1.

 

Broberg enormt bra

Villa hade tre matcher i kvartsfinalen och Vetlanda fem. Kanske ingen nackdel att vara i gång med tätt matchande.
Att Villa saknade lagkaptenen Martin Karlsson var förstås ett stort tapp inför matchen, men när det finns spelare som Joel Broberg så minskar sakens dignitet. Broberg är enormt bra.

Esplund tippade 7-3 eller 8-3 till Villa och det fick han fel i. Däremot prickade han i stort publiksiffran när han trodde på typ 3600. Publiksiffran var 3684.

Att Västerås-Villa spelar final den 16 mars har jag framfört tvärsäkert tidigare. Tipset kvarstår – men titta på Edsbyn. De vann första matchen i Västerås med 5-4 och ”Byn” framstår återigen som laget som är bäst när det verkligen gäller. Vi får se hur långt fredagens seger slutligen räcker.

 

Så vi vill ha det

På nytt hatten av för Vetlanda som verkligen bjöd upp. Villa kunde notera en tremålsskytt i Felix Pherson som även gjorde avslutande 6-2. Två mål på Gustav Friman.

Ser redan fram emot nästa rond i den här bataljen. Inget är givet. Och det är så vi vill ha det, eller hur?
Villa får tacka sin andra halvlek – något av ett uppvaknande – för att marginalen till slut blev fyra mål. Speglade matchen helt gjorde det inte.
Nästa gång det dukas till bandyfest i arenan är på torsdag den 7 mars. Tätt på given.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ronney Hedvall
Gäst
Ronney Hedvall
3 March, 2024 05:25

Ja pôjka ifrå bôgda väster om Tôftabäcken kanske feck ett uppvaknande som de behövde?

Senast redigerad 1 månad sedan av Ronney Hedvall