Gå direkt till Nyheten (Årsmöte Saleby hembygdsförening)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Årsmöte Saleby hembygdsförening

Publicerad Sunday, 10 March 2024, 09:03 av Rasmus Ahlblom

Saleby hembygdsförening har hållit årsmöte i Härjevads Bygdegård. Ordföranden Karin Bertilsson inledde med en parentation över avlidna medlemmar och diktläsning.

Sekreteraren Margareta Lundqvist fortsatte med att redogöra för verksamheten som omfattat såväl valborgsmässofirande som midsommarslåtter på Lanna kyrkplats som luciafirande med julstuga. Under året har man avslutat renoveringen av hembygdsgården och sockenstugan. Årets Hem och Hembygd utkom som vanligt till lucia.

Vid styrelsevalen gjordes en förändring där ordföranden Karin Bertilsson lämnade styrelsen, vilket hon klargjorde redan vid valet 2023. Styrelsen fick sedan följande sammansättning för att inom sig utse ordförande; Barbro Gustafsson, Margareta Lundqvist, Lennart Olofsson, Leif Saleryd, Torbjörn Happe, Maj-Britt Ekblad och Ragnar Eriksson samt ersättare Birgit Gustavsson och Jimmy Svantesson. Revisorer PG Larsson och Ingemar Löfstrand. Stugvärdar Ragnar Eriksson och Lennart Olofsson.

Under kvällen uppträdde Conny Jonsson och Jonas Wedebrand med visor och anekdoter.

Presidiet med kassören Maj-Britt Ekblad, ordföranden Karin Bertilsson och sekreteraren Margareta Lundqvist.

Conny Jonsson och Jocke Wedebrandt underhöll i Härjevads bygdegården