Gå direkt till Nyheten (En gemensam satsning på Skara Sommarlands camping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

En gemensam satsning på Skara Sommarlands camping

Publicerad Tuesday, 12 March 2024, 09:15 av Frans Johansen

Skara Sommarlands CampingI nästa vecka förvärvar First Camp Skara Sommarlands camping och ingår i ett långsiktigt samarbete med Skara Sommarland.

First Camp, Skandinaviens ledande campingkedja, förvärvar Skara Sommarlands camping och ingår ett långsiktigt samarbete med Parks and Resorts som driver Skara Sommarland, detta enligt ett pressmeddelande.

Campingområdet kommer uppgraderas och Sommarlandet kommer fokusera på att bli en ännu mer attraktiv destination.

Gemensam satsning

First Camp och Parks and Resorts är två av de största aktörerna inom svensk besöksnäring. Det finns stora likheter mellan bolagen som bägge lägger stort fokus på gästupplevelser, engagerade medarbetare och hållbarhet.

Nu görs en gemensam satsning för att ytterligare förbättra gästupplevelsen på det populära besöksmålet.

— Vi är väldigt glada över att välkomna Skara Sommarlands camping in i First Camp-familjen och detta stärker vårt redan omfattande erbjudande till barnfamiljer i hela Skandinavien, säger Johan Söör, koncernchef för First Camp i ett pressmeddelande.

Tack vare förvärvet kan First Camp med sin expertis på campingdrift fortsätta utveckla campingområdet. Detta genom bland annat ett nytt omfattande program för fastighetsunderhåll, uppgraderat mat- och dryckesutbud. Bokning och incheckning kommer också att förenklas för campingens gäster.

Skara Sommarland

För Skara Sommarland, Skandinaviens största vattenpark, innebär förändringen en möjlighet att fokusera på att skapa fantastiska upplevelser inne i parken.

— Vårt fokus kommer vara att fortsätta erbjuda våra gäster en bad- och tivoliupplevelse som är sommarens höjdpunkt. Den här satsningen öppnar upp för spännande möjligheter att utveckla Skara Sommarland till att bli en ännu mer attraktiv destination för hela familjen”, säger Christoffer Östling, tf VD för Skara Sommarland.

— Vi har väldigt positiva erfarenheter av att boosta en destination i samarbete med andra. First Camp är bäst i Sverige på det de gör. Vi är bäst på det vi gör. Tillsammans har vi alla förutsättningar att skapa något helt unikt av Skara Sommarland som en självklar sommardestination för barnfamiljer i norra Europa, kommenterar Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts.

Precis som innan förvärvet kommer gästerna kunna köpa paket med boende och sommarlandsentré. Både genom Skara Sommarlands och First Camps hemsida.

First Camp tillträder campingen den 20 mars 2024.