Gå direkt till Nyheten (Taxiföretag i konkurs efter över 10 år)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Taxiföretag i konkurs efter över 10 år

Publicerad Wednesday, 13 March 2024, 17:39 av Samuel Lundell

Konkurs

Ett lokalt taxiföretag från Vara har gått i konkurs i måndags. Konkursen innebär att företagets resa nu tar slut efter över 10 år.

Ovanstående taxiföretag vid namn Taxi Paradiset AB grundades den 11:e december 2013. Deras konkurs innebär nu att företag upphör med sin verksamhet efter över ett decennium.

Bolaget hade en anställd enligt Bolagsverket.

Varierande försäljning och vinst

Försäljningen av bolagets tjänster har varierat en del hel genom åren. I den senaste årsredovisningen uppgick försäljningen till cirka 730 tusen kr. Bara året innan det var dock siffran enbart på 225 tusen kr.

Precis lika varande har vinsten och förlusten varit, om än på lägre nivåer. Vinsten har de senaste fem åren varit som högst på 26 000 kr och förlusten som varit störst var på 14 000 kr. På det stora hela tar vinsterna och förlusterna också ut varandra.

Skatteverket, Bolagsverket och Kronofogden

Flera myndigheter har också varit högst intresserade av bolaget på det sistone.

Skatteverket har på det sistone orsakat bolaget betalningsanmärkningar på grund av en skuld på deras skattekonto som inte betalats.

Bolagsverket har ålagt bolaget förseningsavgifter vid två tillfällen då de saknar en årsredovisning.

I december genomförde också Kronofogden en misslyckad utmätning hos bolaget. Så för dessa myndigheter kommer nog inte denna konkurs för detta taxiföretag som någon allt för stor överraskning dessvärre.