Gå direkt till Nyheten (Goda besked för hushållen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Goda besked för hushållen

Publicerad Thursday, 14 March 2024, 19:35 av Rasmus Ahlblom

Villa i Skövde

Riksbanken signalerar räntesänkningar under 2024 och bankerna förutspår mellan tre till sex sänkningar. Detta förväntas påverka hushållen positivt ekonomiskt.

Nordea, som räknar med flest sänkningar, förutser att Riksbanken sänker styrräntan från dagens 4 till 2,5 procent under året. Det skulle innebära en månadskostnadsbesparing på 2100 kronor för ett genomsnittligt rörligt bolån på tre miljoner kronor, skriver SVT Nyheter.

De fulla effekterna av räntesänkningarna väntas slå igenom först i början av nästa år. Andra storbanker förutspår färre sänkningar, med Handelsbanken som räknar med tre, SEB med fyra och Swedbank med fem räntesänkningar.