Gå direkt till Nyheten (Lundsbrunn Spa & Resort får ny ägare)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lundsbrunn Spa & Resort får ny ägare

Publicerad Thursday, 14 March 2024, 09:00 av Frans Johansen

I april förvärvar Winn Hotel Group driftsbolaget för Lundsbrunn Resort & Spa från nuvarande ägaren Christer Kjellner.

Lundsbrunn Resort & Spa har sedan återstarten 2020 utvecklats från en klassisk kurort med anor ifrån 1700-talet till en modern resort som idag erbjuder hotell, restaurang, konferens, spa, golf samt en egen kyrka med tillhörande festlokal. Winn Hotel Group äger, driver och utvecklar hotell och Lundsbrunn Resort & Spa blir kedjans 12:e hotell i portföljen av city- och destinationshotell.

Winn Hotell Group tar över verksamheten i Lundsbrunn från och med den 2 april 2024. Organisationen på plats i Lundsbrunn berörs inte av förvärvet.

Resorten har under de senaste åren genomgått en omfattande renovering och förvaltar idag över 335 bäddar fördelat på 186 rum. VD:n för Lundsbrunn Resort & SPA ser förvärvet som nästa steg i utvecklingen för anläggning.

—Vi har sedan återstarten av anläggningen 2020, då omfattande renoveringar gjordes, steg för steg utvecklat verksamheten med nya produkter och reseanledningar. Med Winn Hotel Group som nya ägare får vi nu en ägare med lång erfarenhet av lönsam hotelldrift och utveckling av destinationshotell. Som ger oss möjlighet att ta nästa steg i anläggningens utveckling, säger Rickard Bender, VD för Lundsbrunn Resort & Spa, i ett pressmeddelande.

Nuvarande ägare Christer Kjellner

Nuvarande ägaren Christer Kjellner kommer att fortsätta som fastighetsägare för anläggningen framöver.

—Dessutom känns det extra bra att vår nuvarande ägare Christer Kjellner finns kvar som fastighetsägare, fortsätter Rickard Bender.

Christer Kjellner ser fram emot att följa utvecklingen framöver och hoppas på att anläggningen blir den självklara mötesplatsen i regionen.

—Jag är så otroligt stolt över vad teamet på Lundsbrunn Resort & Spa har åstadkommit och gjort med anläggningen på kort tid. Nu ser jag fram emot att i rollen som fastighetsägare följa det fortsatta arbetet med att förverkliga visionen att göra Lundsbrunn Resort & Spa till den självklara mötesplatsen för hela regionen, Christer Kjellner, tidigare ägare för Lundsbrunn Resort & Spa.

Winn Hotel Group

Den nya ägaren tyckte det var en självklarhet att förvärva Lundsbrunn Resort & Spa när de fick möjligheten. Även de ser fram emot framtiden.

—När vi fick möjlighet att förvärva Lundsbrunn Resort & Spas driftsbolag så var det ingen tvekan om att hitta en gemensam lösning med Christer Kjellner då anläggningen i Lundsbrunn hittills gjort allt rätt för att utvecklas till en komplett och välbesökt resort. Vi ser fram emot att, tillsammans med den befintliga organisationen på plats i Lundsbrunn, ta anläggningen till nästa nivå, säger Anders Junger, VD och koncercnchef för Winn Hotel Group.