Gå direkt till Nyheten (Nu rullar bedömningsbilen i Nossebro)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nu rullar bedömningsbilen i Nossebro

Publicerad Friday, 15 March 2024, 14:30 av Rasmus Ahlblom

Bildtext: Här är ambulanspersonalen som ska köra bedömningsbilen i Nossebro. Från vänster: Andreas Granevik, Kristoffer Hallin, Jonas Ek, Kristin Johansson, Cecilia Fors, Stefan Sjöberg, Lucas Hedendahl och David Ådemark.

Nu rullar de nya bedömningsbilarna i Skaraborg, placerade i Nossebro och Hjo sedan den 11 mars.

Dem är utrustade likt en akutambulans minus bår och fixationsutrustning, och bemannas av ambulanssjukvårdspersonal. Uppdraget inkluderar att snabbt bedöma och behandla akuta tillstånd. Även att främja samverkan med primärvården, och potentiellt minska onödiga sjukhustransporter.

Skillnaden mot traditionella ambulanser är främst brist på möjlighet att transportera liggande patienter. Placeringen i Nossebro och Hjo är vald baserat på dessa områdens lägre måluppfyllelse för prio 1-larm. Dessa initiativ förväntas förbättra tillgänglighet och minska insatstider för akut sjuka i området.