Gå direkt till Nyheten (Rekordmånga deklarerade första dygnet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Rekordmånga deklarerade första dygnet

Publicerad Wednesday, 20 March 2024, 10:00 av Frans Johansen
Skatteverket i Skövde

Tisdag den 19:e mars var första dagen man kunde skattedeklarera. Skatteverket skriver i ett pressmeddelande att rekordmånga deklarerade första dygnet.

Fram till midnatt under tisdagen hade 1 414 000 personer lämnat in sin deklaration skriver Skatteverket. Jämfört med 1 085 000 första dygnet förra året.

Cirka 6,3 miljoner personer, alltså tre av fyra, skulle kunna godkänna sin deklaration, om de inte har avdrag eller extra inkomster att redovisa. Enligt preliminära uppgifter finns det sammanlagt drygt 47 miljarder kronor hos de 4,8 miljoner som kommer få skatteåterbäring.

– Vi har förifyllt viss information för den som har sålt bostad, aktier eller är företagare, men inte för den som har rätt till reseavdrag, haft inkomster från utlandet eller hyrt ut sin bostad till exempel. Så den behöver göra ändringar och redovisa alla uppgifter själv, säger Emelie Köhn, sektionschef på Skatteverket.

Totalt ska omkring 8,4 miljoner personer deklarera i år. Den som bara ska godkänna och gör det utan ändringar eller tillägg senast den 3 april kan få eventuell skatteåterbäring redan den 9-12 april. Det går att godkänna genom att sms:a, ringa eller deklarera i e-tjänsten eller Skatteverkets app.

– Alla har kunnat logga in och titta på sin deklaration från den 8 mars i år och har haft tid att gå igenom deklarationen. Det var omkring 5,8 miljoner som fick sin deklaration till sin digitala brevlåda i år, säger Jan Janowski, deklarationssamordnare på Skatteverket.

Skatteverket uppmanar

Kom ihåg att anmäla bankkonto för utbetalning ifall det inte redan är gjort. Nästan 700 000 saknade ett anmält bankkonto vid tillfället när deklarationerna började skickas ut.

Sista dagen att deklarera är den 2 maj.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x