Gå direkt till Nyheten (Bertilsson: ”Rörig politik”)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bertilsson: ”Rörig politik”

Publicerad Thursday, 21 March 2024, 19:31 av Samuel Lundell

Lisa Bertilsson Sjukvårdspartiet

Det har varit många turer i veckan kring Socialdemokraternas förslag om en extra miljard till vården i Västra Götalandsregionen. Under måndagen tillkännagav Socialdemokraterna förslaget, men redan under tisdagen blev förslaget stoppat av de borgerliga partierna i regionstyrelsen. Förslagets framtid ska enligt nuvarande plan avgöras i nästa vecka. Men även sjukvårdspartiet är kritiska mot förslaget. Deras ordförande i Västra Götaland menar att Socialdemokraterna bedriver en rörig politik.

Panik och effektlöst

Bertilsson menar att turerna kring vården varit fattade i panik och dessutom att åtgärderna varit effektlösa.

-Först skulle inte akuten i Lidköping stängas. Sen skulle den stängas i panik för att få budget i balans. Men nu plötsligt kan man skjuta till massa pengar. Detta är rörig politik från Socialdemokraterna, säger hon.

Sjukvårdspartiets ordförande trycker också fortsatt på att små amkutmottagningar är effektivare och mer ekonomiska än stora akutmottagningar.

-Man har inte sparat några pengar på att lägga ner akuten. Detta har vi sett i övriga landet. Jönköping har tre akutsjukhus. Där ser man att små sjukhus är kostnadseffektiva, fortsätter hon.

Hon är också kritisk till om pengarna verkligen kommer komma vårdpersonalen till del.

-Det är klart att vården ska få mer pengar. Men är det verkligen vårdpersonalen som kommer få det lättare? Eller kommer sjuksköterskor, undersköterskor och läkare fortsatt få springa lika fort, frågar hon sig.

Skandaler och nödlösning

Bertilsson menar också att denna miljarden är en nödlösning från Socialdemokraterna efter att de vid upprepade fall har bränt deras förtroende. Otydligheten kring akuten och vårdkrisen är en del. Men hon nämner också P4 Västs avslöjande om regionpolitikernas konferenser.

Sjukvårdspartiets ordförande efterfrågar nu en långsiktig plan för vården och uppmanar också politikerna att spara om verksamheten ska spara. Politiker kan inte äta trerätters när vårdpersonalen blir inte exempelvis julgodis menar hon.

-Sänk arvodena, höj dem inte, avslutar hon.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kenneth Klasson
Gäst
Kenneth Klasson
22 March, 2024 07:23

Politikerna i Regionen är inte tillräckligt kompetenta för att sitta att fatta dessa beslut ! Det bästa vore om de insåg detta själva och avgick.
Det efterfrågas långsiktiga beslut, vad menas med det ? Längre än mandatperioden ?
Och nu förväntas vi medborgare i Svedala gå att rösta i EU valet.
Det är mycket viktigt säjer politiker !
Ett mycket stort och viktigt beslut fattades nyss av politiker som inte tyckte att de behövde fråga människor via en folkomröstning.
Då ansågs vi vara för inkompetenta för vårt eget bästa..