Gå direkt till Nyheten (Goda nyheter för barnfamiljer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Goda nyheter för barnfamiljer

Publicerad Friday, 22 March 2024, 14:00 av Rasmus Ahlblom
Försäkringskassan

Hyresgästföreningen välkomnar beslutet att förlänga det tillfälliga bostadsbidraget för barnfamiljer fram till 31 december 2024.

Hyresgästföreningen tillsammans med Majblomman, Rädda Barnen, och Röda Korset varnar för att barnfamiljer kommer ha det tufft ekonomiskt framöver. Bland annat förde de fram förlängt tillfälligt bostadsbidrag för barnfamiljer. Organisationernas vädjan har nu blivit besvarat.

Denna åtgärd syftar till att stödja ekonomiskt utsatta familjer, särskilt ensamstående mammor, för att hjälpa dem att klara sina hyreskostnader.

Enligt Försäkringskassan är det tillfälliga bostadsbidraget till barnfamiljer 40% ökning av vad man brukar få.

Marie Linder, förbundsordförande på Hyresgästföreningen, betonar dock behovet av ytterligare åtgärder, inklusive en permanent höjning och anpassning av bostadsbidraget till samhällets kostnadsökningar, för att ge familjerna större ekonomisk trygghet. Organisationerna har även genomfört en Sifo-undersökning för att ytterligare belysa barnfamiljers ekonomiska situation i Sverige.