Gå direkt till Nyheten (MP vill höja dieselpriset till 25 kr per liter)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

MP vill höja dieselpriset till 25 kr per liter

Publicerad Wednesday, 27 March 2024, 08:44 av Samuel Lundell

MP

MP vill återinföra reduktionsplikten till tidigare nivåer och därmed höja dieselpriset till 25 kr per liter, detta rapporterar Aftonbladet under morgonen.

MP vill att reduktionsplikten åtgår till tidigare nivåer. I stället för de 6% som nu är fallet vill MP återgå till de tidigare nivåerna på 40 % för diesel och 12,5 % för bensin. Om MP fick igenom sitt förslag skulle det innebära en stor höjning av dieselpriset.

En återgång till de nivåerna skulle med dagens oljepris leda till att dieselpriset skulle uppgå till nästan 25 kr per liter enligt Aftonbladets beräkningar.

– Vi har aldrig accepterat att backa på reduktionsplikten. Vi vill återinföra och utveckla reduktionsplikten och säkerställa att det blir mycket billigare för människor att transportera sig hållbart, säger Elin Söderberg, Miljöpartiets talesperson för klimat och landsbygd till Aftonbladet.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Öbo
Gäst
Öbo
27 March, 2024 10:51

Totalt inkompetenta miljötalibaner borde inte ens ha rösträtt!

Jan Johansson
Gäst
Jan Johansson
27 March, 2024 12:14

Jag har en gång lovat mig själv att aldrig lägga min röst så att jag därigenom hjälper fram miljöpartiet till någon som helst maktposition och jag har inte känt någon anledning till att ompröva det beslutet.
Det innebär ju också att en röst på socialdemokraterna är uteslutet eftersom dom ser miljöpartiet som en “naturlig samarbetspartner”.

Kenneth Klasson
Gäst
Kenneth Klasson
27 March, 2024 04:52

Snart börjar diesel komma upp i sitt rätta värde !

Tompa
Gäst
Tompa
27 March, 2024 10:23

Håller med Jan,dom är farliga för hela riket,tänk på hur ni röstar nästa gång!

4
0
Lämna gärna en kommentar!x