Gå direkt till Nyheten (SMHI höjer vädervarningen för morgondagen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

SMHI höjer vädervarningen för morgondagen

Publicerad Monday, 01 April 2024, 20:55 av Samuel Lundell

orange varning SMHI Skaraborg

Tidigare idag skrev vi om den gula vädervarningen som utfärdats från SMHI. Det är under natten mot tisdagen som regn rör sig in söderifrån mot Skaraborg. Regnet övergår efter hand i snöfall.

SMHI meddelade också att snöfallet kunde bli upp till 25 cm lokalt. Även om nivåerna blir på ungefär halva nivån i merparten av Skaraborg.

Höjd nivå på vädervarningen

SMHI har dock höjt nivån på vädervarningen till orange nu. Man bedömer nu att stor risk för bland annat trafikproblem föreligger. Dessutom finns risk för förseningar inom kollektivtrafik och strömavbrott.

Det positiva i sammanhanget är däremot att varningens omfattning i tid har minskat. Den nuvarande varningen gäller först från 08:00 på morgonen och slutar två timmar tidigare vid 21:00 istället för 23:00.

Vad innebär vädervarningar?

SMHI:s varningar kan utfärdas på tre olika nivåer. Nivåerna är gul varning, orange varning eller röd varning, beroende på hur stora konsekvenser vädret kan medföra. Röd varning är den allvarligaste graden, men alla varningsnivåer innebär besvärligt väder som kan leda till konsekvenser för samhället enligt SMHI.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Öbo
Gäst
Öbo
2 April, 2024 08:00

Som Mats Ljung sjöng. KAFFEHALVEVÄDER!

1
0
Lämna gärna en kommentar!x