Gå direkt till Nyheten (Jordbruksföretag i konkurs efter fallande omsättning)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Jordbruksföretag i konkurs efter fallande omsättning

Publicerad Saturday, 06 April 2024, 13:23 av Samuel Lundell

Konkurs

Ett jordbruksföretag från Vara vid namn LV:s Lantbruk AB har gått i konkurs efter att bolagets omsättning fallit under flera år.

Det ovan nämnda bolaget hade sitt säte merparten av dess tid i Vara och var enligt dess egna verksamhetsbeskrivning ett jordbruksföretag. Bolaget gick i konkurs i slutet av mars efter att ha funnits i över 10 år. Företaget grundades nämligen 2013.

Vid dess konkurs hade bolaget 0 anställda enligt Bolagsverket.

Aldrig sena

Bolaget hade vid sin konkurs inte en enda betalningsanmärkning de senaste tre åren (så långt tillbaka vi kan se). Således verkar de aldrig varit sena med att betala sina räkningar, i alla fall aldrig så sena att exempelvis ansökningar om betalningsanmärkningar inkommit.

LV:s Lantbruk AB försattes i konkurs den 21:e mars 2024 enligt kreditupplysningsbolaget AB Syna.

Fallande omsättning

En av de tydligaste trenderna som syns med bolaget är dess fallande omsättning (försäljning). Innan 2016 hade bolaget mångmiljonomsättning, men på senare år har den fallit till några få tusen.

Innan konkursen fanns inte heller mycket kvar av bolaget. Tillgångarna var för några år sedan värderade till miljoner, men vid bolagets senaste årsredovisning innan dess konkurs fanns enbart tillgångar till ett värde av 53 840 i detta jordbruksföretag från Vara (även om man vid senaste årsredovisningen också hade flyttat sitt säte till Stockholm.