Gå direkt till Nyheten (Ökade tittarsiffror för bandyfinalerna)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ökade tittarsiffror för bandyfinalerna

Publicerad Monday, 15 April 2024, 10:12 av Fredrik Larsson

Bandyfinalerna blev inte bara en succé för Villa med guld på både dam- och herrsidan, utan också för SVT som kan konstatera att tittarsiffrorna för finalerna har ökat kraftigt.

Det var lördagen den 16 mars som Villa fick jubla efter dubbla finalvinster mot Västerås. Damfinalen vann Villa ganska klart medan herrfinalen avgjordes i förlängning med Christoffer Edlund som stor hjälte.

I år var det också första gången, frånsett pandemisäsongen 2021-2022, som finalerna spelades inomhus.

Publiken på plats i Västerås trivdes förstås, och det fanns många som njöt av bandyn framför tv-apparaterna.

 

41 och 30 procent

SVT:s tittarsiffror från finalerna visar på en kraftig uppgång mot året innan. I genomsnitt såg 232 000 den linjära sändningen av herrfinalen och i snitt 78 000 damfinalen. Det kanske inte framstår som några jättesiffror, men tittar man på noteringarna för förra året så handlar det om en ökning med över 41 procent för herrfinalen (från 164 000) och en ökning med 30 procent för damfinalen (från 60 000). Den totala ökningen för de båda finalerna, 86 000, hamnar på drygt 38 procent.

 

Stark tradition

Ökningen från 224 000 till 310 000 gläder förstås bandyförbundet som menar att det är en stark tradition att titta på bandyfinalerna på SVT. Man talar bland annat om en något mer avancerad produktion i år som märktes på kvalitén.

SVT:s avtal att sända bandyfinalerna sträcker sig ytterligare fyra år framåt.