Gå direkt till Nyheten (Ymer på väg tillbaka?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 28 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ymer på väg tillbaka?

Publicerad Wednesday, 17 April 2024, 13:22 av Fredrik Larsson
Mikael Ymer: slut på karriären
Är Mikael Ymer från Skara på väg tillbaka till världstennisen?Frågan är berättigad sedan han på X, tidigare Twitter, skrivit: ”Att gå i pension var tråkigt, vi ses om åtta månader”.

De åtta månaderna syftar på att hans avstängning då är över. I juli förra året blev han avstängd i 18 månader för dopningöverträdelse. Strax efter meddelande han att karriären var över.

Överträdelsen handlade om att Ymer missat tre rapporteringar om vistelse. Dopningjägarna ska veta var idrottarna befinner sig.

Friades först 

Det förefaller alltså som att Mikael Ymer är beredd att göra en satsning för att komma tillbaka till den yppersta världseliten, där han befann sig innan avstängningen. Ymer tycker för övrigt själv att han inte har brutit mot de regler som renderade honom avstängningen, vilken idrottens skiljedomstol slog fast efter att Mikael Ymer först friats av en oberoende jury.

En stor artist

Skaraborgs Nyheters Fredrik Larsson såg Ymer spela i singelturneringen i Stockholm i oktober 2022:

-Mikael Ymer är ju en stor artist på tennisbanan och det vore verkligen roligt om han gör en helhjärtad satsning på att komma tillbaka. När avstängningen trädde in var han ju i stort vår ende världsspelare.

Rankad nummer 49

Mikael Ymer är född i Skara i september 1998. Hans högsta singelranking är som nummer 49 i världen, vilket noterades i april 2023.

Han har också varit en bärande spelare i Sveriges Davis Cup-lag.