Gå direkt till Nyheten (Klädbutik i konkurs)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 23 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klädbutik i konkurs

Publicerad Saturday, 11 May 2024, 12:27 av Samuel Lundell

Klädbutik i konkurs

En klädbutik i Lidköping har under gårdagen försatts i konkurs. Klädbutiken Today concept fanns tidigare i Särnmarkshuset i Lidköping.

Det var under gårdagen som resan tog slut för klädbutiken Today concept från Lidköping i och med att bolaget bakom den gick i konkurs. Bolaget hade enligt Bolagsverket 2 anställda.

Ingen chock

För den som följt butiken via sociala medier så kommer inte denna konkurs som någon större chock. Den 16:e april meddelade bolaget att man kan kommer stänga ner butiken. I samband med det inleddes också en total utförsäljning. Ursprungligen såldes alla varor med 25-50% i rabatt. Det ökades dock senare till 50-70% i rabatt.

Under gårdagen meddelade bolaget via sociala medier att man stängt ner sin verksamhet (samma dag som butiken försattes i konkurs).

Välskött ekonomi, men tunga förluster

På det stora hela verkar också ekonomin vara välskött i bolaget. Bolaget hade exempelvis inga betalningsanmärkningar. Man sålde kläder för cirka 3 miljoner kr per år, men däremot gick bolaget back båda räkenskapsåren där en årsredovisning finns. Det första året uppgick förlusten till över 200 000 kr. Det hade dock minskat till en förlust på 57 000 kr det andra året.

Förlusterna hade dock en rejäl påverkan på bolagets soliditet (ett nyckeltal som visar hur stor andel av företagets tillgångar som finansierats med hjälp av ägarnas kapital). Soliditeten i den senaste årsredovisningen uppgick enligt bolagets egna beräkningar till 1,8%. Det egna kapital uppgick till 21 033 kr.