Gå direkt till Nyheten (Skaraföretag som sålde proteinbars i konkurs)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skaraföretag som sålde proteinbars i konkurs

Publicerad Sunday, 26 May 2024, 13:22 av Samuel Lundell

Konkurs

Ett företag från Skara som sålde proteinbars, dryck och kosttillskott har gått i konkurs. Bolaget var verksamt under varumärket Vakna.

Det ovan nämnda bolaget hette Vakna functional foods AB och sålde sina proteinbars under varumärket Vakna. Proteinbarsen fanns i tre olika smaker i form av brownie, kokosnöt och salt karamell. Produkterna kunde köpas dels via den egna hemsidan. Där såldes de i paket om 15 bars för 400 kr. Produkterna ska dock även ha sålts via ICA, Apohem och Hemköp. Nu har dock detta företag verksamt inom försäljning av proteinbars gått i konkurs.

Bolaget hade enligt Bolagsverket en anställd.

Stora investeringar

De flesta konkursbolagen vi skriver om har i regel många betalningsanmärkningar och en låg soliditet (andel av bolagets tillgångar som är finansierade av ägarna). I detta fallet var det däremot inte så. Bolaget hade inga betalningsanmärkningar innan dess konkurs och under 2022 genomförde man en nyemission som gjorde att bolaget fick nästan 500 000 kr av sina ägare för att finansiera tillväxten. Ett resultat av nyemissionen blev en hög soliditet.

Vid bolagsstämman i juni 2023 var samtliga aktieägare vid det tillfället representerade vilket ger oss en bild av ägarförhållandena i det aktuella bolaget. Bland ägarna återfinns dels privatpersoner som står för merparten av aktieägandet, dels ett investmentbolag och dels en tillverkare av padelbollar.

Enligt bolaget själva har man med de pengarna kunnat förbättra produktkvaliteten på bolagets produkter och gjort de konkurrenskraftiga. Under 2023 ska bolaget också enligt egen utsago börjat sälja sina produkter på hyllorna i över 100 nya butiker samt också exporterat till Finland.

Tyst från bolaget

Innan bolagets konkurs gjorde regelbundet inlägg i sociala medier där man lyfte fram sina produkter. Den 8:e april gjorde man ett diffust inlägg där man meddelade att nyheter var på gång.

Därefter har dock inläggen upphört och detta företag har gått i konkurs.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x