Gå direkt till Nyheten (Försommarfisket – så lyckas du)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Försommarfisket – så lyckas du

Publicerad Tuesday, 04 June 2024, 22:18 av Rasmus Ahlblom

Skaraborgs Nyheter rapporterar om hur man med enkla medel kan maximera sina chanser att fånga stora aborrar och gäddor under försommaren.

Utifrån experten och sportfiskaren Tobias Fränstam så har följande tips tagits fram.

1. Leta efter vegetation. Undervattensängar är utmärkta jaktmarker för både Gädda och abborre under försommaren. Leta efter vart det börjat gro och bildats vegetation. Försommaren är en av de bästa perioderna för att fånga stora fiskar.

2. Välj rätt bete. Här finns det många vägar att gå. Fränstam rekommenderar personligen Berkley PowerbladeBerkley RipperBerkley Flatt ShadBerkley DEX Chatterbait. Om fisket är trögt så rekommenderar han även ett jerkbait, exempelvis Berkley Stunna.

3. Fiska grunt. På de allra djupaste platserna är det fortfarande kallare temperaturer. Det kan vara bättre att satsa på de grunda platserna där betesfisken är mest aktiv.

4. Testa runt på olika platser. Det kan vara lönsamt att testa fisket på fler platser i sjön än att stå på samma ställe fiska intensivt. Han framhäver att fisken är väldigt mobil och kan flytta sig många gånger över ett dygn. Återigen knyter det an till ovanstående betesval. Beten som kan snabbt fiska av stora ytor och täcka mycket vatten kan vara ett vinnande koncept.

5. Var inte rädd för stora beten. Man kan ha bra abborrfiske även på de lite större betena. Traditionella spinnare och små jiggar behöver inte alltid vara vinnare. Beten på dryga 10cm är inget hinder även för mindre och medelstora abborrar.

Ett sista bonustips för att få den lilla extra fördelen är att använd multirulle. Den extra kontrollen i utrustningen är guld värd samt precisionen i kasten. Det kan även bli enklare att ta sig undan sjögräset med ett enkelt ryck, vilket inte fungerar lika effektivt med haspelutrustning. En prisvärd rulle och spö combo är Abu Garcia Revo low Profis Baitcast som jag varmt kan rekomendera.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x