Gå direkt till Nyheten (Nytt skogsbruk kan bli verklighet i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt skogsbruk kan bli verklighet i Lidköping

Publicerad Thursday, 06 June 2024, 14:17 av Samuel Lundell

På det senaste kommunstyrelsemötet i Lidköping gav kommunstyrelsen grönt ljus till en motion från Vänsterpartiet om hyggesfritt skogsbruk.

Vänsterpartiet har tidigare lämnat in en motion till kommunfullmäktige i Lidköping om att möjliggöra hyggesfritt skogsbruk och verka för blandskog i kommunens skogar. På kommunstyrelsens möte den 29:e maj kom frågan upp till behandling.

I underlaget för kommunstyrelsens skrivs det bland annat att “Studier har visat att hyggesfri skogsskötsel har en positiv effekt för biologisk mångfald, kultur och rekreationsvärden, samt skulle kunna ha en positiv effekt för kolinlagring och ge skogen en ökad förmåga att stå emot och klara av klimatförändringarna.”.

Det fanns en oenighet i kommunstyrelsen när frågan skulle beslutas. Ordförande Bertil Jonsson (M) förespråkade att motionen skulle anses besvarad då kommunen för närvarande arbetar fram en skogspolicy.

Claes Göran Borg (V) med instämmande av Gustav Edvinsson (S) och Frida Nilsson (C) ansåg däremot att motionen ska föreslås bifallas och att man kan lyfta in motionens intentioner när man tar fram kommunens skogspolicy.

Frågan gick till omröstning och Vänsterpartiets linje vann med 8 röster mot 7. Kommunstyrelsen föreslår därför kommunfullmäktige att bifalla motionen genom att motionens intentioner beaktas i framtagandet av kommunens skogspolicy

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x