Gå direkt till Nyheten (Köpte cirka 5000 illegala inloggningsuppgifter – 20-åring dömd)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Köpte cirka 5000 illegala inloggningsuppgifter – 20-åring dömd

Publicerad Friday, 07 June 2024, 07:00 av Frans Johansen

En man i 20-årsåldern dömdes för dataintrång i Skaraborgs tingsrätt. Han får en villkorlig dom och ska ersätta statens kostnader.

En man i 20-årsåldern dömdes för dataintrång i Skaraborgs tingsrätt. Han hade köpt tillgång till hackade datorer och använt dem för att få automatiserade uppgifter. Brottet skedde mellan slutet av oktober och slutet av december 2019, mannen bodde då i Lidköping. Tingsrätten fann att mannen begick gärningen med uppsåt.

Polisen avslöjade mannens brott under en insats mot en illegal marknadsplats, Genesis Market. Mannen, som använde användarnamnet “8511”, köpte tillgång till 18 hackade datorer och fick 4 894 inloggningsuppgifter till olika hemsidor. Han betalade med Bitcoins och använde sitt Bank-ID, vilket kopplade honom till brottet. Transaktionen skedde på darknet.

Påföljden blev en villkorlig dom. Han ska också betala 800 kronor till brottsofferfonden. Domstolen förverkade hans beslagtagna dator. Mannen ska även återbetala statens kostnader med cirka 29 000 kr.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x