Gå direkt till Nyheten (Aktiv kyrksommar)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Aktiv kyrksommar

Publicerad Monday, 10 June 2024, 12:20 av Fredrik Larsson

Kyrkorna inom Götene Pastorat blickar mot en aktiv sommar.

Det framkommer i pastoratets tidning Liljebladet som utkommer till alla som bor i Götene kommun.

I Husaby ordnas det som brukligt så kallad Vägkyrka. Med vägkyrka menas en kyrka som är lättillgänglig för bilister och andra vägfarare. I år ordnas den i Husaby under perioden den 1 till 28 juli.

På plats finns ungdomar som under sommarlovet arbetar som guider i kyrkan. I Liljebladet heter det att de håller andakt och har visningar måndag till fredag.

Sommaröppet

Vidare kommer det att vara sommaröppna kyrkor. Inom Götene Pastorat finns hela 20 kyrkor. Under sommarsäsongen 2 april till 30 september är många av kyrkorna öppna för egen rundvandring, vilket ger tillfälle att se kyrkornas inredning, arkitektur och konstverk.

Drop in-vigsel

I Broby kapell kommer det att ordnas Brobykvällar en kväll i juli och en i augusti. Det blir sång, musik och berättande.

När Vårrundans uppföljare Höstrundan arrangeras den 7-8 september – då vi hoppas att sommaren är kvar – så är det ett flertal programpunkter i Husaby kyrka och Husabygården.

Drop in-vigsel ordnas i samma kyrka lördagen den 21 september.

Ny översättning

Sommarmusik ordnas i flera kyrkor under perioden början av juni till slutet av september. Bland annat sker detta i Forshems, Götene och Kinne-Kleva kyrka. För detaljerat program se hemsidan för Svenska kyrkan i Götene.

I Liljebladet nämns även den nya bibelöversättning av Nya testamentet som ska vara klar för publicering under år 2026.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x