Gå direkt till Nyheten (Byggföretag i konkurs)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 14 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Byggföretag i konkurs

Publicerad Saturday, 22 June 2024, 17:05 av Samuel Lundell

byggföretag konkurs

Ett byggföretag från Vara med 6 anställda har gått i konkurs. Bolaget hette Pettans bygg AB.Det blev en kort resa för ovanstående byggföretag innan det gick i konkurs. Bolaget registrerades i januari 2021 och gick relativt nyligen i konkurs. Företaget hade sitt säte i Vara kommun. Trots att resan var så kort hann bolaget snabbt få flera anställda. Enligt Bolagsverket hade företaget 6 anställda innan det gick i konkurs.

Låg omsättning

Bolaget hade däremot en väldigt låg omsättning för att ha så många anställda. Under 2022 sålde bolaget för totalt 643 095 kr. Det vill säga ett snitt på lite mer än 100 000 kr per anställd.

Ser vi vidare på personalkostnaden så jobbade antingen de 6 anställda deltid, eller för en väldigt låg lön. Totalt uppgick personalkostnaderna till cirka 360 000 kr. Eller motsvarande 5000 kr per anställd och månad om de också var anställda hela året. Det är dock troligen inte fallet då bolaget bytte verksamhet under året vilket vi återkommer till nedan.

Tidigare padelföretag

Bolaget hette nämligen inte Pettans bygg AB under hela sin korta resa. Det namnet kom till den 29:e augusti 2022. Då bytte man också säte för bolaget från Karlstad till Vara.

Innan dess var bolaget sysselsatt inom padel och hette UNIPadel AB.

Skötte betalningar, men inte till Skatteverket

Ser vi på bolagets historik skötte man i regel sina betalningar. Under de tre senaste åren hade bolaget inte betalningsanmärkningar till något företag eller myndighet, med undantag för en.

Till Skatteverket skötte man nämligen inte betalningarna i tid. Under bolagets tid fick man vid flera tillfällen betalningsanmärkningar på grund av skuld på bolagets skattekonto. Skulderna på anmärkningarna summerar till cirka 500 000 kr.

Flera ägarbyten

Trots den korta tiden företaget fanns så bytte bolaget ägare flera gånger. Bolaget ägdes ursprungligen av tre män i 25- och 30-årsåldern.

Efter cirka ett och ett halvt år tog dock en ny ägare över som då ägde bolaget helt själv. Han förblev dock inte bolagets ägare länge. Ungefär en månad efter blev en ny person ägare till hela bolaget.

Ungefär en månad innan bolagets konkurs blev det åter en ny ägare i bolaget. Denna ägaren hade dock en tydlig koppling till en tidigare ägare. Bolagets andra ägare som blev ägare efter de tre unga männen är nämligen gift med kvinnan som ägde bolaget strax innan dess konkurs.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Crister Eriksson
Gäst
Crister Eriksson
24 June, 2024 06:13

Önskar prenumeration

1
0
Lämna gärna en kommentar!x