Gå direkt till Nyheten (Villa Lidköping är en framgångssaga som inger respekt)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 14 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Villa Lidköping är en framgångssaga som inger respekt

Publicerad Tuesday, 25 June 2024, 14:27 av Rasmus Ahlblom

Inte nog med att Villa Lidköping tog SM-guld tidigare i år. Klubben har dessutom hållit en imponerande hög nivå över tid, vilket inger respekt. I den här artikeln går vi på djupet på den fronten.

 

Faktum är att Villa Lidköping BK bildades redan 1934 och har blivit svenska mästare flera gånger – både på herr- och damsidan.

 

Inte nog med att klubben har nått de riktigt höga topparna, utan Villa Lidköping har dessutom massvis av framgångsrika säsonger i övrigt och har hållit en imponerande hög lägstanivå i ett långsiktigt perspektiv.

 

Maratontabellen – där Villa Lidköping innehar en topp fyra-placering – säger en hel del om ovanstående. Det är bara anrika Sandviken, Västerås och Edsbyn som är före Villa i maratontabellen. En prestation som Sportbloggare.com har hyllat.

 

Västergötlands bandystolthet har dessutom mycket goda framtidsutsikter och kan mycket väl avancera ytterligare i maratontabellen i framtiden.

 

Villa Lidköping har visserligen gått med underskott de senaste åren, men ekonomin är ändå mycket stark och i det avseendet tillhör klubben Sverige-toppen. Både sett till omsättningen och det egna kapitalet.

 

Arenan – som invigdes 2009 – ger dessutom klubben en oerhört bra grund att stå på. Sparbanken Lidköping Arena håller toppklass på alla fronter och är en arena som många konkurrenter är avundsjuka på.

 

Bandyn i Lidköping kommer för övrigt kunna stoltsera med att vara med och arrangera VM 2025 (både för herrar och damer), vilket blir en extra fin fjäder i hatten för Villa Lidköping och stärker varumärket.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x