Gå direkt till Nyheten (Företag med 12 anställda i konkurs efter 17 år)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Företag med 12 anställda i konkurs efter 17 år

Publicerad Wednesday, 03 July 2024, 12:37 av Samuel Lundell

Konkurs

Ett företag från Lidköping vid namn JRM Nordic AB har gått i konkurs. Innan dess konkurs hade bolaget en årlig mångmiljonförsäljning och 12 anställda.

Det var den 25:e juni som JRM Nordic AB gick i konkurs. Bolaget grundades 2007 och hann alltså bedriva sin verksamhet i 17 år innan det gick i konkurs.

Omfattande verksamhet

Enligt verksamhetsbeskrivningen ska bolaget sålt bosättningsartiklar, husgeråd och presentartiklar. Fokus ska även ha funnits på glas och porslin. En verksamhet som dessutom var ganska omfattande. Under dem fem senaste åren har försäljningen aldrig gått under 10 miljoner kr (på årsbasis) och senaste året där det finns en årsredovisning (2022) uppgick omsättningen till 11 905 706 kr. Utöver det hade man också övriga rörelseintäkter på nästan 3,4 miljoner kr.

Enligt Bolagsverket hade bolaget innan det gick i konkurs 12 anställda (senaste tillgängliga uppgifterna). Det är också en ökning med två anställda från slutet på 2021 då bolaget hade 10 anställda och också en ökning i jämförelse med 2020 då bolaget hade 9 anställda.

Sålde fordon

Månaderna innan bolaget gick i konkurs sålde man flertalet fordon. Det första fordonet som såldes var enligt Transportstyrelsen en lastbil av märket Peugeot. En vecka efter det sålde man en släpkärra och ett par veckor efter det ytterligare en släpkärra.

Därefter återupptogs försäljning av en lastbil och en personbil med lite längre tid emellan varje försäljning. Samtliga fordon som inte är släpkärror såldes till ett och samma bolag.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x