Gå direkt till Nyheten (Alltjänstföretag i konkurs – rörigt i styrelsen)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 14 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Alltjänstföretag i konkurs – rörigt i styrelsen

Publicerad Thursday, 04 July 2024, 13:39 av Samuel Lundell

Konkurs

Ett bolag som inte kan beskrivas annat än som ett alltjänstföretag från Lidköping har gått i konkurs.Bolaget i fråga hette ET MDS AB. Anledningen att vi kallar bolaget som nu gått i konkurs för ett alltjänstföretag är dess verksamhetsbeskrivning som skjuter både högt och lågt.

I beskrivning står det dels att man ska bedriva import, uppfödning och försäljning av djur och kennel. Men även att man ska producera, förmedla och sälja musik. Samt att man ska hyra ut lokaler samt därmed förenligt verksamhet. Det är relativt sällan som alla dessa verksamhetsgrenar kombineras.

Byte av verksamhet

Den spretiga verksamhetsbeskrivningen ovan är dock inte så bolaget började. Förr hette bolaget Pizza Brothers AB och var sysselsatt med tillverkning, försäljning och marknadsföring av livsmedel. Under det första året med den verksamheten gick man med en förlust på cirka 57 000 kr.

Året efter hade förlusten minskat till enbart 2000 kr, men man var fortsatt sysselsatt med livsmedel. Samma gällde för året efter, men där nådde man nästan ett nollresultat då förlusten enbart uppgick till 900 kr. Först året därefter bytte man verksamhet.

Inte bara bytt verksamhet

Under ovanstående år var det inte bara verksamheten som byttes. Den 15:e september samma år avgick både styrelseledamoten och styrelsesuppleanten i bolaget. Samma dag intog nya personer posterna.

Samma dag bytte också bolaget adress, för att fyra dagar senare åter igen byta adress.

En och en halv månad efter det byter också bolaget ägare och båda styrelseledamot och styrelsesuppleant i bolaget byts dagen efter igen. Samma dag byter man också adress. Nu till en postbox i Haninge.

Efter cirka en och en halv månad till var det dags för nästa byte i verksamheten. En ny ägare tillträder och styrelseledamoten i bolaget avgår samma dag.

Betalningsproblemen tilltar

Några månader efter det sista bytet ovan inkommer också bolagets första betalningsanmärkning. Ett fordonsföretag ansöker om betalningsföreläggande. Två dagar senare blir styrelsen i bolaget fullständig igen. Dessvärre löste inte det problemen för bolaget.

En ny betalningsanmärkning inkommer. Föga förvånande dröjer det inte ens månad efter det så avgår hela styrelsen igen och en ny tillträder. Nu börjar verkligen betalningsanmärkningarna tillta. Flera stycken inkommer på några få månader.

Tre månader efter förra styrelsebytet, så sker det igen. Nu tillsätts också en ny VD som också är bolagets ägare. Tro dock inte att denna styrelsen blev långvarig. Det tog inte ens en månad så avgick styrelsesuppleanten. Det var dock den sista ändringen i styrelsen innan detta alltjänstföretag gick i konkurs.

Sena årsredovisningar skatter och betalningar – staten får nog

Under de kommande månaderna får bolaget ännu fler betalningsanmärkningar. Det är dels privata bolag, dels privatpersoner och dels Skatteverket som inte får betalt. Under tiden blir de också sena med deras årsredovisning vilket ger de påminnelseavgifter från Bolagsverket.

Efter en tid får också staten nog och ansöker om att bolaget ska försättas i konkurs. Det blev också resultatet för detta alltjänstföretag från Lidköping några veckor senare.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x