Gå direkt till Nyheten (Butik med öppet dygnet runt i konkurs)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 14 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Butik med öppet dygnet runt i konkurs

Publicerad Wednesday, 10 July 2024, 20:40 av Samuel Lundell

Livsmedelsbutik konkurs

En butik som hade öppet dygnet runt har nu gått i konkurs. Bolaget hade sitt säte i Grästorps kommun.

Holstein Food AB var bolaget bakom denna butik som hade öppet just dygnet runt. Bolaget bildades 2022 i juni så resan hann bli ungefär två år lång innan bolaget gick i konkurs.

Starten

När verksamheten startade blev ägaren och hans partner intervjuade av NLT. Ägaren meddelade då att man ansåg att verksamheten skulle fylla ett behov på orten, men inte konkurrera ut någon dåvarande aktör. Han menade att Grästorp är en ort där många åker till arbetet tidigt på morgonen innan butikerna öppnat och att de kommer hem när butikerna har stängt. Därav trodde han att butiken kunde fylla ett behov.

Butiken var vid dess start också en av de största av sitt slag i Sverige med sina 150 kvadratmeter. Allt var inte butiksyta, men mycket.

Tung förlust

I och med hur ungt företaget är så finns enbart en årsredovisning tillgänglig för bolaget. Under det första året så sålde man varor för 759 220 kr.

Kostnaderna var dock omfattande i förhållande till omsättningen. Trots att ägarna inte gav sig själva några löner (i alla fall verkar det så då personalkostnaderna är obefintliga i årsredovisningen) så uppgick kostnaderna till cirka 1,1 miljoner kr.

Personligt ansvar för skulderna

Den tunga förlusten utraderade också bolagets egna kapital. En första kontrollbalansräkning upprättades per den 28:e februari 2023. Denna visade också att det egna kapitalet var förbrukat enligt styrelsen. Styrelsen valde dock att inte upprätta en andra kontrollbalansräkning. Istället drev man verksamheten vidare med personligt ansvar för bolagets skulder. Hur stort det personliga ansvaret blir får framtiden utvisa.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x