Gå direkt till Nyheten (Axfood strider för snabbt köp av City Gross)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Axfood strider för snabbt köp av City Gross

Publicerad Sunday, 30 June 2024, 16:18 av Samuel Lundell

City Gross

Axfood har under veckan anmält sitt köp av City Gross till Konkurrensverket. Bolagets jurister argumenterar för att köpet stärker konkurrensen på svenska marknaden.Den 11:e juni offentliggjorde Axfood sina planer på att köpa City Gross av Bergendahls. Det dröjde dock inte länge tills orosmoln väcktes om att affären kunde utebli.

En av Europas ledande experter på konkurrensområdet uttalade sig att köpet av City Gross kan utebli. Nikpay är experten i fråga. Han är i dag är global chef för konkurrensrätt på advokatfirman Gibson, Dunn och Crutcher och tror nämligen att köpet kan utebli på grund av hur det påverkar konkurrensen på marknaden.  Han pekar på att affären måste godkännas av både Konkurrensverket och EU-kommissionen för att kunna gå igenom.

Men nu har alltså Axfood lämnat in ett dokument till Konkurrensverket där de argumenterar för att köpet ska få gå igenom utan en fördjupad utredning av Konkurrensverket. Dokumentet är över 40 sidor långt och bolagets jurister lägger i dokumentet fram argument varför köpet bör stärka konkurrensen i Sverige.

Ett argument som bolagets jurister lyfter är att ICA Maxi och Stora Coop dominerar marknaden inom deras segment och att City Gross behöver de musklerna som Axfood erbjuder för att kunna konkurrera effektfullt.

Prenumerera
Meddela mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
0
Lämna gärna en kommentar!x