Gå direkt till Nyheten (Förslag om gupp på Hamngatan)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Förslag om gupp på Hamngatan

Publicerad Saturday, 27 April 2019, 15:32 av Björn Smitterberg

I ett medborgarförslag föreslås att det byggs hastighetsänkande gupp på övergångsstället där cyklande och gående till och från Gångbron passerar Hamngatan. Förslagsställaren påpekas att gatan svänger lite så att det blir sämre sikt för bilister. ett gupp skulle, sägs det, sänka farten på trafiken.

Ett annat inkommet förslag är att elever i förskolor och deras pedagoger ska kunna åka fritt med stadsbussar under skollov och studiedagar. Detta för att elever i bl a fritidshem ska kunna delta i kulturaktiviteter lättare. Det skulle även sänka kostnaderna rejält för de skolor som ligger utanför centralorten.

De här är ett par av flera nya medborgarförslag som inkommit. Andra handlar om möjligheten att lämna textilier till återvinning, belysning av promenadvägar och laddstolpar m m.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johan
Gäst
Johan
29 April, 2019 07:52

Bra förslag med hastighetssänkande åtgärder vi övergångsställen på Hamngatan. Det är alldeles för få bilister som respekterar gående som ska korsa gatan. Övergångsstället vid Hamngatan/Fredriksdalsvägen är också riktigt utsatt.