Gå direkt till Nyheten (Hört på stan: Nu börjar längtan efter våren)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Hört på stan: Nu börjar längtan efter våren

Publicerad Friday, 19 February 2010, 07:52 av Björn Smitterberg

ikon_bjoernsAtt se upp och se ned är viktigt just nu. Trottoarer och gator är inte säkra – isvallarna är förrädiska benknäckare. Till detta kommer hotet från ovan – från taken. Det är en besvärlig tid nu – och vi får hoppas att det blir bättre även om det just nu verkar som om vintern biter sig fast än hårdare.

Tacksamt har dock redaktören noterat att antalet minusgrader minskat betydligt. Nu är vintervädret mer gemytligt. Fåglarna har börjat kvittra allt mer. En del träd som blommar på bar kvist har fått stora ludna knoppar kylan till trots.

Fåglarnas kvitter är fascinerande. Sparvar sitter i alla buskage och hörs. Det måste vara något med ljuset?

Kanske är det dags att öppna en sida för vårtecken – nej, det får vara till snöbyarna avtagit lite.

Har ni förresten märkt hur väderprognoserna ändrat karaktär. Tidigare fick vi veta att det under dagen, eller möjligen under kvällen, skulle dra in ett snöväder. Numer får vi veta hur många millimeter det kommer och vilket klockslag nederbörden börjar falla. Förundrad ställer man sig och spanar mot skyn efter den nederbörd som skulle börja falla på klockslaget. Är det en felaktig prognos om snön blir en timme försenad?

Förra veckan lät sig redaktören bli misstolkad.
Några läsare uppfattade det som att redaktören uppfattade barns bus som något som är OK. Den som läser noga inser dock att redaktören tydligt tog avstånd från händelserns, och att redaktören egentligen skrev om att man inte får överdriva händelser i medier.

En av stadens mer erfarna poliser har hört av sig och ger redaktören sitt stöd till det som skrevs: Det finns faktiskt på senare tid en utredning om klotter där ungdomar drevs att klottra för då skulle de bli omskrivna i medier. Därav den gamla lärdomen redaktören dragit – skriv helst inte om barns bus, och gör framför allt inte för stor sak av det.

Apelsinpriset går denna vecka …

… till alla hängivna ledare som ägnar timmar åt att få alla sportlovsaktiviteter att fungera. Det är imponerande uppvisning i social kompetens.  

Citronpriset …

… gick förra veckan till Samhällsbyggnadsnämnden i vars årsberättelse inte framgår hur många träd ersatts av nya. Det vore väl en självklar uppgift så omdebatterat det är med skogsavverkning på kommunens marker. Nu får priset ligga latent för plötsligt dyker frågan upp på kallelse till Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott nästa vecka. Det föreligger dock inte ett enda ord som underlag till beslut. Än.  

Rapporten om hur långt våren kommit – ja, det blev ju helt fel förra veckan med minusgrader i nästan hela Europa. Att våren kommit till Vancouver vet vi. I Paris var det på torsdagen åtta plusgrader, lite regn men också sol. Berlin hade kyligt med ett par plusgrader. London hade omkring 6 grader, men det var snöinslag i regnskurarna.

Värmen närmar sig alltså.

Det har den senaste tiden blivit ovanligt många anmälningar om att barn behandlats fel i skolorna. Det är ett allvarligt problem som inte har med kommande historia att göra – som är en historia och inget annat.

Det var en lektion om evolutionen på jorden – hur livet uppstod. Fröken förklarade:

– Det vet ni alla att vi från början härstammar från havet.

Kalle räckte upp handen:
– Min pappa säger att vi kommer från aporna!

– Nu talar vi inte om er familj, sa fröken rappt.

God Helg

7 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sunne
Gäst
sunne
19 February, 2010 09:12

NEJ!!! Man vill ha att det här vädret fortsättas några veckor till. Vem fan vill ha massor med regn istället för snö? Det är ju vackrare på det här sättet!

Jörgen Larsson
Gäst
Jörgen Larsson
19 February, 2010 03:31

Sportlovsaktiviteter? Här på fantastiska Rörstrandscenter har man sådana aktiviteter! Man har tänt flera brasor för att barnen skall grilla något! Finns inte en unge här! Men hela kontoret är fullt av rök. Vi kan inte arbeta! Men ingen i ansvarig ställning vill göra något! På Rörstrand arbetar man i en dagismiljö! Kul att lägga tusentals kronor i hyra för att bli utrökt! Och hyresvärdens ansvariga har, just det, gått upp i rök!

ml
Gäst
ml
19 February, 2010 04:25

För mig är februari och mars vintermånader en härlig vinter i år
Bra för alla med vinter (baseluskerna fryser säkert bort en hel del) Var ute mera så mår Ni bra. April i år då har vi säkert en fin vår

miniL
Gäst
miniL
19 February, 2010 07:57

Håller med Jörgen Larsson till 100% finns ju ingen möjlighet att kunna spendera hela dagen på kontoret. Hade jag velat gå runt o lukta brandrök hade jag antingen köpt ett hus med vedpanna eller låtit barnen gå i mulle.

Undrande
Gäst
Undrande
19 February, 2010 08:25

Men visst voredet fint med lite vårtecken.

B Karlsson
Gäst
B Karlsson
5 March, 2010 08:47

Våren kommer var så säker , bara försenad ! Med den en häftig vårflod av sällan skådat slag ! en fråga : VARFÖR TAPPAS INTE VÄNERN ??? Den stiger till och med, just nu
45 cm över sjökortet !!