Gå direkt till Nyheten (Gymnasiet ställer in under måndagen)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gymnasiet ställer in under måndagen

Publicerad Sunday, 21 February 2010, 13:08 av Björn Smitterberg

De la Gardiegymnasiets lokaler har drabbats av mycket snö och måste skottas av innan elever och personal släpps in.  Det betyder att måndagen innebär studier i hemmet för alla elever utom utbildningen av maskinförare och teknikprogrammet – dessa har nämligen andra lokaler än skolans centrala byggnader.

Mer info kommer inom kort på lidkoping.se – klicka här.

Skottningen av skolans tak har inletts men kommer inte att bli färdigt förrän under måndagen. Beslut har därför tagits att ställa in skoldagen för alla utom i de ovan nämnda programmen.

Alla andra av kommunens skolor och förskolor har öppet som vanligt.

12 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
klaara
Gäst
klaara
21 February, 2010 01:53

Är det fler skolor som ställer in? Dalängen?

Förälder
Gäst
Förälder
21 February, 2010 02:03

Hur får då dessa elever mat, som går ex. på teknikprogrammet??
Elever som går på teknikprogrammet känns som om dom inte tillhör de la gardieskolan längre.

Också förälder....
Gäst
Också förälder....
21 February, 2010 03:45

Till Förälder.
Vilket trams – tänk för först innan du skriver….

Annelie
Gäst
Annelie
21 February, 2010 04:30

Har samma fundering som förälder. Hur ska eleverna få mat?!?

Elev som är läskunnig
Gäst
Elev som är läskunnig
21 February, 2010 04:43

jo, det är så här att om man kollar på intranätet (som det står på kommunens sida att man ska göra) så står det att teknikeleverna och de som går maskinförarutbildningen får äta på dalängen.. Och varför skulle teknikarna inte tillhöra DLG längre?? Det är väl bara att acceptera att vi är för många för att alla ska få plats i den centrala delen av skolan…

Vanheden
Gäst
Vanheden
21 February, 2010 04:55

Ja, eleverna på Ruden får problem om de inte får äta inne i sin matsal, som ligger i De la Gardie?? Varför informeras inte om detta? Många åker ju buss in till stan?

Sjörövaren
Gäst
Sjörövaren
21 February, 2010 06:36

Hoppas att även butiker och andra företag kollar sina tak innan de släpper in människor i sina lokaler!

Kilroy
Gäst
Kilroy
21 February, 2010 06:37

Det viktigaste för föräldrarna är tydligen att eleverna får mat,utbildningen är det inte så noga med. Eller är ekonomin så pressad att ett mål mat är så viktigt. Jättebra att de ansvariga stänger skolan tills taken är skottade.

Anneli
Gäst
Anneli
21 February, 2010 07:51

Ska man orka med utbildningen så måste man få mat i sig! Hur hade du annars tänkt att man ska orka eller? Leva på vatten?! Skulle du orka jobba utan att äta så säg till…..

Drean
Gäst
Drean
21 February, 2010 09:39

Kilroy, var inte löjlig. Klart man undrar vart fasen vi som är tvingade dit när alla andra är lediga ska äta? Går teknik och fattar inte varför man inte låter oss med stanna hemma, det är ju bara löjligt att låta 150pers gå i skolan när övriga 2k är lediga. För det är ju just det som det ses som, ledighet. Förutsätter att skjuts står och väntar när lunchen börjar. Att gå till dalängen hinns inte med…

Kilroy
Gäst
Kilroy
22 February, 2010 08:34

Som sagt var, utbildningen är tydligen inte så viktig jag trodde det var därför man går på gymnasiet. Men det viktiga är att vara ledig och måste man gå till skolan så är maten viktigast, den som brukar betecknas som så dålig att den inte går att äta. Vad blir studieresultatet?

Anneli
Gäst
Anneli
22 February, 2010 12:42

Men seriöst! Äter du inte under dagen så klarar man ju inte studierna, och då får man ingen utbildning. Du säger att vi går till skolan för att äta?! Men va fan, vill vi så kan vi få mat hemma, vi går dit för att få en utbildning, men för det måste man få mat. Det är riktigt jobbigt att dom som går teknik och maskin inte är lediga, men nu är det så och jag hoppas att matsalen har fixat något så dom kan få äta där isåfall.