Gå direkt till Nyheten (Ny version: Tremetersdrivor på De la Gardies tak)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Ny version: Tremetersdrivor på De la Gardies tak

Publicerad Tuesday, 23 February 2010, 13:46 av Redaktionen

Just nu planerar de olika arbetslagen vid De la Gardiegymnasiet hur de elever som fått ledigt på grund av snön skall få ta igen den tiden. En dag i maj som var avsatt för enskilt arbete kommer att bli skoldag, det är klart. I dag bestämdes att även teknikeleverna skall vara lediga under onsdagen.

– Vi kan inte ta några risker. Taken på skolbyggnaderna är så utformade att det från gatan ser ut som om inget finns där, säger chefen för utbildning Jan Fransson.

– I själva verket har vi tak som lutar som en tratt – alltså inåt – på någon byggnad. Det gör det extremt svårt att få bort snön som på sina ställen ligger 3,5 meter djup.

– Snön kommer ner från taken på alla möjliga platser och det gör att vi har fått nödutgångar tillkorkade. Det är också en säkerhetsaspekt vi måste tänka på.

Lärarna har i dag haft planeringsmöten och det skall fortsätta under morgondagen. De utnyttjar alla möjliga lediga lokaler kommunen kan hitta i Lidköping. Onsdagen byts och blir en studiedag – det kan betyda att en studiedag i mars försvinner. Att det blir studiedag innebär även att teknikprogrammets elever blir lediga på onsdagen.