Gå direkt till Nyheten (Carin Lexmon fick inte protestera:
– Jag vill ha en ny siktgata)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Carin Lexmon fick inte protestera:
– Jag vill ha en ny siktgata

Publicerad Wednesday, 11 December 2013, 09:36 av Björn Smitterberg

– Att riva upp ett tidigare beslut om siktgata för att man ska flytta riksväg 44 förstår jag. Men det är ju inte för bilisterna som vi har siktgator. Jag har ett nytt förslag, säger Carin Lexmon.
Artikeln har uppdaterats 9,36 onsdag.

Förra oppositionsrådet Carin Lexmon (M) fick strida en hel del för att få igenom beslut om siktgatorna för några år sedan. Det är platser där man skall kunna se Vänern när man åker mellan Lidköping och Filsbäck. Siktgatorna finns, den ena är vid Skaravägen där man tidigare kunde parkera för att korsa spåret och gå till badstranden. På måndagen beslutade kommunfullmäktige att sälja den tomten för industriändamål.

Det ärendet har förberetts i samhällsbyggnadsnämnden – på ett möte då Carin Lexmon inte var närvarande. Carin Lexmon är ersättare i nämnden. Men när ärendet var aktuellt i nämnden var det ingen, inte ens partikamraterna som reagerade.

– Men jag lovar att komma tillbaka – det finns nämligen ett bordlagt förslag att göra siktgata på den tomt där det tidigare legat jordhögar. Det förslaget är inte avslutat – det är bordlagt och jag kommer så fort jag sitter med i nämnden på ordinarie plats att begära att det förslaget tas upp.

– Här skulle man med enkla medel kunna skapa en bra siktgata genom lite röjning. Alla vill väl få en skymt av Vänern när man åker mot Lidköping från Filsbäckshållet.

– Det var lite förvånande att ingen av moderaterna reagerade när vi hade ärendet om att sälja den nuvarande siktgatan, säger Jonas Sundström (S), som är nämndens ordförande.

Carin Lexmon påpekar att hon inte är emot försäljningen av marken vid den nuvarande siktgatan – företagandet ä’r enligt henne viktigare än siktgatan. Men vill alltså att ett tidigare bordlagt förslag om siktgata tas upp igen.

– Många är det som trots 44:ans flyttning kommer att cykla, gå och även åka bil mellan Filsbäcvk och Lidköping och då är det trevligt om man kan få en glimt av Vänern.

Bertil Jonsson, oppositionsrådet kommenterar:

– Inför beslutet om att sälja den aktuella tomten fördes en diskussion om siktgatorna ner mot Vänern. Men det konstaterades också att villkoren för tillgängligheten till siktgatan förändrats. Som läget är nu måste man nästan ner till Sandbäcksbadet för att få nytta av siktgatan. Dessutom var redan beslutet att inrätta siktgator en politisk kompromiss eftersom vi från moderat håll hela tiden varit angelägna att öka tillgängligheten till Vänern på alla de ställen detta är möjligt.

– Vi fortsätter därför arbetet med att vidareutveckla våra tankar kring en bättre miljö invid Vänerstranden som också medger en högre tillgänglighet.