Gå direkt till Nyheten (Elva krögare bjuder ut Lidköpingsborna till god mat)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 19 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Elva krögare bjuder ut Lidköpingsborna till god mat

Publicerad Tuesday, 02 February 2016, 15:54 av Björn Smitterberg

restaurangveckanUnder en vecka i slutet på denna månad kommer elva krögare i Lidköping att erbjuda tvårättersmiddagar till specialpris. Vilken krog man än går till skall det finnas minst tre olika alternativ – och priset för maten är 200 kronor. Krögarna lovar att det skall bli en riktigt god vecka.

Det är ett sätt att lyfta krögarnas lågsäsong ett hack, Luncherna rullar på som vanligt – det är kvällarna vill locka besökarna.

– Det är lågsäsong när det gäller evenemang och vi tror att många tycker det är dags att liva upp vardagen, säger Magnus Franzén.

Varje krögare skapar egen meny och kommer säkert att göra något de  själva är särskilt bra på.

restaurangveckan

Den här restaurangveckan (femdagarsvecka) är det första resultatet av utökad gemenskap mellan Lidköpings krögare. Den infaller med början den 22 februari.

– De är tuffa konkurrenter oc h goda kollegor på en gång, säger handelsutvecklaren Magnus Franzén vid Tillväxt Lidköping. Vi har diskuterat ett år av som kunde göras och Zlatko Kavalic har erfarenhet av ett sådant här evenemang sedan tidigare.

Ännu återstår en del detaljer, men allt är så färdigt att marknadsföringen har inletts. När menyerna är klara kommer de att finnas på nätet.

– Vi jobbade i flera år med en motsvarande restaurangvecka i Borås, säger Zlatko Kavalic. Första året var kanske ingen succé, men nu är det många som går ut.

– Det blir mycket kvalitet för pengarna, det är inte så att vi kommer att göra stor vinst genom att servera för 200 kronor. Men kommer det mycket folk så är det bra, säger Petter Nordgren.

restaurangveckan2Bettina Stockselius, Skafferiet, och Petter Nordgren, Pirum, samtalar om hur menyerna skall utformas. I bakgrunden Magnus Franzén.

På presskonferensen i dag deltog Petter Nordgren, Bettina Stockselius, Patricia Elkouri, Gabriel Chabo, Johannes Kurt, Monica Josefsson, Zlatko Kavalic och så från Tillväxtrådet Magnus Franzén och Markus Johansson. De lovar att det finns plats för sammanlagt tusentals Lidköpingsbor som gäster på krogarna.

Deltagande krogar är
The View
Pirum Restaurang och Vinbar
Stadshotellet
Josefs Pub Restaurang & Sportbar
Italia
Bakgår´n
Skafferiet
Pitcher´s
O´Leareys
Troja
Milano.

8 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Göran Mörby
Gäst
Göran Mörby
2 February, 2016 05:10

200kr? När man kan inhandla fyra färdiglagade rätter Findus eller Dafgård för 100kr! Faller nog valet på det.

rödgrönrebell
Gäst
rödgrönrebell
2 February, 2016 06:57

Intresseklubben antecknar.

Nisse
Gäst
Nisse
2 February, 2016 07:57

Om du nu ändå ska jämföra så får du ganska många äpplen & päron för en hundring…

Linus Karlström
Gäst
Linus Karlström
3 February, 2016 11:58

Micromat – där kartongen har mer näring än maten.

misterT
Gäst
misterT
4 February, 2016 12:43

Kellogs Cornflakes lär ha mer energi i kartongen än i flingorna:-)

Redaktören
Gäst
Redaktören
4 February, 2016 01:14
Svarar  misterT

Fel. Läs på förteckningen – cornflakes är blixtsnabb mat med en hel del kolhydrater och sockerarter.
Jag är notorisk läsare av innehållet. Dessutom vet jag ingen som äter förpackningar.

misterT
Gäst
misterT
4 February, 2016 02:13
Svarar  Redaktören

Inte jag heller. Det var energiinnehållet jag nämnde.

Linus Karlström
Gäst
Linus Karlström
4 February, 2016 03:47
Svarar  misterT

Ett test av detta genomfördes i den amerikanska populärvetenskapliga serien Mythbusters. De hade två grupper av möss, där den första gruppen utfodrades med flingor och den andra gruppen utfodrades med kartong. Efter några dagar började mössen i grupp två äta upp varandra.

Med andra ord, ät flingorna – inte kartongen.