Gå direkt till Nyheten (Politiska majoriteten vill utreda nytt badhus i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 01 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Politiska majoriteten vill utreda nytt badhus i Lidköping

Publicerad Thursday, 24 November 2016, 14:54 av Björn Smitterberg

Socialdemokraterna, Vänsterpartisterna och miljöpartisterna som tillsammans utgör den politiska majoriteten i Lidköping vill ha en utredning om badhus liknande dem som finns i Skara och Vara. Det framgår av det förslag till investeringsbudget som majoriteten föreslår. Men budgeten är redan rekordstor – 1,2 miljarder på tre år.

– Lidköpings kommun står inför mycket stora investeringar de kommande åren. Många av investeringarna är nödvändiga för att vi skall kunna möta de behov som finns samt att kommunen kommer växa snabbare än tidigare.  För att klara föreslagna investeringar är det av stor vikt att det finns ekonomiska förutsättningar samt att driften och verksamheterna inom vård, skola och omsorg inte får äventyras.  Den fortsatta investeringsplanen ska byggas på ekonomiskt ansvar och prioriteringar, skriver partierna i sitt förslag.

– Förslag på nytt badhus kommer i en tid med mycket höga investeringsnivåer. Det finns uppgifter om mycket stora skillnader i kostnader. Vi vill ge ett uppdrag till kultur- och fritidsnämnden att ge en beskrivning på grannkommunerna Skara o Varas badhus samt snarlika byggen avseende kostnader och kvalitet samt framtida underhållsbehov.

– Vi vill också utreda skillnader på kostnader avseende lokalisation, ex ersätta badhus på den befintliga platsen eller flytta till Framnäsbadet med nybyggnation. Med anledning av detta så föreslår vi att projekteringsmedlen om 5 miljoner flyttas till 2019.

– Det pågår ett arbete med att utveckla källsorteringen av avfall inom kommunen.  De föreslagna åtgärderna bör ske i samråd med grannkommuner. Vår målbild är att beslut skall kunna fattas under 2017.

– Lidköpings kommun har många goda förutsättningar att utvecklas som frilufts- och rekreationsområde vilket har betydelse för både kommuninvånare och besöksnäringen.  Det finns goda idéer som är värda att genomföra avseende att bygga en skidspårsanläggning vid Råda Ås. Med ett engångsbelopp för investeringar finns det ett förslag hur denna anläggning skulle kunna drivas med intäkter från nyttjarna. Det återstår en del att utreda avseende organisation och tillståndsprövning.

Vi vill också ge kultur- o fritidsnämnden i uppdrag att komma med förslag på att i etapper förstärka Framnäsbadets attraktivitet för både Lidköping och besöksnäringen.  Vi vill också att frågan om cykel- och skatepark utreds ytterligare både avseende kostnad, plats och utformning.