Gå direkt till Nyheten (Höga viten aktuella för utbyggnad på Kålland)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 30 april 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Höga viten aktuella för utbyggnad på Kålland

Publicerad Monday, 08 May 2017, 12:21 av Björn Smitterberg

En familj som byggt ut sina hus på en fastighet nära Filsbäcks strand i Sunnersberg hotas nu av kraftigt vite. Ärendet har varit aktuellt i flera kontakter mellan Miljö- och byggnämndens tjänstemän och familjen. Nu kan nämnden denna vecka komma att kräva rättelse till 1 september – och om det inte sker kan vite på sammanlagt 150.000 kronor dömas ut för varje månad rättelsen inte efterlevs.

Om Miljö- och byggnämnden fattar sådant beslut kan det förstås betyda att det överklagas i omgångar och bli en lång historia med oviss utgång.

Det handlar om en byggnad med relaxavdelning, duschar, bad, kök, konferensvåning, terrass samt utfyllnader av gräsmattor – allt inom strandskyddsområde och utfört utan att tillstånd sökts.

Nu kan krav komma att omfattande rivning skall ske. Det gäller att ta bort isolering, väggbeklädnad av bostadskaraktär, träpanel, kakel, klinker, trägolv, kök, inredning med skåp, möbler, trappa, bad, toalett och dusch samt ett panoramafönster. Även en stensatt terrass skall tas bort liksom skärmtak över entréer samt att upphöra sköta gräsmattan så den inte liknar privat område.
Dessutom skall utfyllnader i området inte göras mer.

Familjen har i brev i vinter motsatt sig de här åtgärderna som nu föreslås och nu får politikerna avgöra om nämnden skall vara mjuk eller hård i sitt beslut.