Gå direkt till Nyheten (Företagen som betalar bäst lön)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 22 February 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Företagen som betalar bäst lön

Publicerad Thursday, 28 December 2023, 16:05 av Rasmus Ahlblom

På första plats hittar vi det Kinesiska telekombolaget Huawei som klättrat till ledningen. 2,3 miljoner är den genomsnittliga årslönen på företaget. Kreditupplysningsföretaget Creditsafe har presenterat årets topp 100 företag som utmärker sig med höga genomsnittslöner för sina anställda. På första plats hittar vi Huawei, det kinesiska telekomföretaget, som klättrat till ledningen och ger sina 194 anställda en genomsnittlig årslön på 2,3 miljoner kronor.

“Vi har sett en snabb ökning av antalet företag som överstiger miljonstrecket i genomsnittslöner, dels på grund av den kraftiga inflationen 2022, dels inom tekniktunga sektorer där konkurrensen om arbetskraft är intensiv,” säger Henrik Jacobsson, VD på Creditsafe.

Teknikföretag, investmentbolag, konsultföretag och läkemedelsbolag är vanliga bolag i listan skriver Mynewsdesk. För första gången kvalar ett fastighetsbolag in på listan. Heimstaden AB placerar sig på plats 94 och ger sina 72 anställda en genomsnittslön på 1,055 miljoner kronor per år.

Stockholmsområdet står för 83 av de 100 företagen på listan, medan Göteborg och Malmöregionen representeras av tre respektive nio företag. Inga av företagen har säte i Skaraborg men en del av företagen har verksamheter här exempelvis Handelsbanken och Securitas.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ronney Hedvall
Gäst
Ronney Hedvall
28 December, 2023 04:28

Vi pensionärer får hålla tillgodo med fickpengar i årsinkomst.