Gå direkt till Nyheten (13 patienter per sjuksköterska på SkaS)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

13 patienter per sjuksköterska på SkaS

Publicerad Friday, 05 January 2024, 17:17 av Samuel Lundell

kaos akuten Skövde

Enligt vårdförbundets Fredrik Sörman har det funnits fall då varje sjuksköterska på SkaS haft 13 patienter att ta hand. Detta rapporterade P4 Skaraborg idag.

13 patienter per sjuksköterska och en vård man inte kan stå för, så beskriver Fredrik Sörman situationen på Skaraborgs Sjukhus. Han menar att ledningen på Skaraborgs Sjukhus verkar vilja bedriva en vård på den nivån även om hans egna medlemmar är starkt emot. Vidare säger han att personalen sliter hårt.

-Alla gör allt de kan, säger Sörman till P4 Skaraborg.

Han menar också att situationen beror på flera budgetar under många år som gett för lite resurser till vården.

Stellan Ahlström svarar på kritiken

Stellan Ahlström som är sjukhusdirektör för Skaraborgs Sjukhus svarade på kritiken tidigare idag.

-Vi har ett oerhört tufft läge, våra medarbetare gör allt vad de kan, säger Stellan Ahlström.

Han menar att de måste ändra arbetssätt för att få verksamheten att fungera.

Dessutom lyfter han brist på människor som kan arbeta inom vården som ett problem. Han menar att varje årskull med nya ungdomar till arbetskraften består av 100 000 människor som också ska räcka till industrin, polis och försvaret. Ahlström menar att det är för lite människor för alla de verksamheterna.

5 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lidköpingsbo
Gäst
Lidköpingsbo
5 January, 2024 07:07

Ahlström, Skatt, Nilsson, mm – alla som varit med och bestämt det här måste AVSÄTTAS NU. Ni leker med liv, både patienters och personalens. Att ni är totalt oförmögna att se varför det går åt skogen i er fina akut visar att ni har noll självinsikt. Lidköping hade inga problem att rekrytera personal. Hur ni kan blunda för sanningen att nästan ingen vill jobba på ert sjukhus, vare sig före eller efter nedläggningen i Lidköping, är skrämmande. Lyft nu för tusan blicken lite, ni ansvariga, och se den verklighet ni skapat genom att lägga ner i Lidköping.

Sune
Gäst
Sune
6 January, 2024 08:56

Ahlström en nutida Bagdad Bob.

Yvonne Jonsson
Gäst
Yvonne Jonsson
7 January, 2024 08:41

Att I en tid som nu råder, genomföra beslutet att stänga Akuten i Lidköping och med alla sidoeffekter det får, är nog ett bland de sämsta beslut som fattats i regionen.
Jag minns härvan Uddevalla-NÄL tydligt, och även stängningen av Strömstad och Lysekil.
Har inte politikerna lärt sig något av tidigare beslut?

Min stilla undran är, hur noga sätter sig regionspolitikerna sig in i alla handlingar, som tjänstemän som Stellan Ahlström med flera, presenterar.

Elisabeth
Gäst
Elisabeth
7 January, 2024 07:57

Vad annat att vänta,ljuga för tusentals människor i stadsparken . Det visar på ett obefintligt samvete. Verkar som de har en hemlig agenda internt, det hjälper inte att tycka synd om sig själv. om någon säger sanningen,.STÅ FÖR VAD NI GJORT. Ni har förbrukat all respekt.

Tage
Gäst
Tage
10 January, 2024 07:23

Bildandet av storregionen Västra Götaland blev ett fiasko där sossestyrda Göteborg alltid haft stora ekonomiska underskott pga vårdslösa politiker, och vart hittar man pengar för att finansiera denna soppa? -Jo öster ut “Skaraborg”! -Där fanns en mycket välskött region som man enkelt kunde plundra med ett skapande av en stor region. Med politiskt tillrättalagda utredningar (som vid nedläggningen av akuten i Lidköping) och sossarnas partipiska rappade ryggarna på både rädda och okunniga politiker -så skapades denna gigantiska Gökunge Västra Götaland!