Gå direkt till Nyheten (Semper vill stänga Götenefabriken)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 maj 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Semper vill stänga Götenefabriken

Publicerad Tuesday, 23 January 2024, 19:27 av Samuel Lundell

Hero Group har kallat till fackliga förhandlingar om Götenefabriken för Semper. Intentionen är att stänga fabriken.

Hero Group har idag informerat sina anställda vid produktionsanläggningen i Götene om att lokala fackliga förhandlingar har inletts gällande anläggningens framtid. Intentionen är att stänga fabriken för Semper i Götene.

Hero har inlett förhandlingar med facket i detta avseende. Under tiden fortsätter verksamheten vid fabriken som vanligt. Det är inte möjligt att säga när slutgiltigt beslut kommer att fattas.

− Förändrade marknadskrafter och strategiskt fokus har resulterat i en mycket lägre produktion än förväntat vid vår anläggning i Götene vilket innebär att vi inte kan bedriva en effektiv och konkurrenskraftig verksamhet. Det är därför vi har inlett överläggningar med facket, säger Jim Frandsen, vd och nordeuropachef för Hero Group.

Facket kommenterar

Anna Widell från fackklubben för Livsmedelsarbetareförbundet på Semper kommenterar och det märks att det är känslomässigt.

− En chockartad nyhet. Det är helt bedrövligt. Man kastar bort en anrikt svenskt företag, säger Widell.

Hon meddelar att förhandlingarna pågår fortfarande och facket tittar på det förslaget som företaget har tagit fram.

Företaget är ett av de största i Götene kommun och totalt berörs 190 anställda. De senaste åren har Semper investerat mer än 250 miljoner kronor i sin tillverkningsanläggning för välling, gröt och modersmjölksersättning i Götene, Västergötland. Även detta gör Widell konfunderad över dagens beslut.

− Vi har ifrågasatt hur man kan investera så mycket pengar och sedan lägga ner, säger hon.